Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Άλλος θα αντίκριζε ένα παλιό van και θα θεωρούσε πως είναι εγκαταλελειμμένο και άλλος πως είναι μία επενδυτική ευκαιρία. Μία πρωτότυπη ιστορία μας έρχεται από το Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όπου μία εταιρία κατάφερε να θησαυρίσει (έστω και για λίγο) με έναν παράδοξο και πρωτότυπο τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι μυστικό πως τα ενοίκια για ένα σπίτι στη Νέα Υόρκη είναι εξωφρενικά, με τις τιμές των ξενοδοχείων ακόμα και για ένα βράδυ να μην βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα. Μία εταιρία λοιπόν έκανε το εξής: Διαμόρφωσε συνολικά πέντε van να θυμίζουν (όσο γίνεται) το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Αναπαυτικό κρεβάτι, τηλεόραση, φιμέ παράθυρα που κρατούν εκτός των αδιάκριτα βλέμματα και ψυγείο συνθέτουν το σκηνικό σε κάθε ένα από τα van, τα οποία ήταν παρκαρισμένα στον δρόμο κανονικά. 

Μπαίνοντας κάποιος στην εφαρμογή Airbnb μπορούσε νόμιμα να κάνει την κράτηση του με κόστος 97 δολάρια το βράδυ, και αφού παραλάμβανε τα κλειδιά από την υποδοχή του διπλανού κτιρίου, έμενε κανονικά στο van. Φυσικά απαγορευόταν να το κινήσει. Η αστυνομία εν τέλει επενέβη και μετά από 5 μήνες (όπου τα συγκεκριμένα καταλύματα ήταν sold out), προχώρησε σε κατάσχεση για έλλειψη εγγράφων. 
Μάλιστα ένας youtuber ανέβασε σε βίντεο όλη του την εμπειρία από την παραμονή του σε ένα από τα συγκεκριμένα van, δείχνοντας στο κοινό του όλη την διαδικασία αλλά και την εμπειρία του.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης