Φαντάσου ότι δεν έχεις κλείσει ακόμη τα 10 χρόνια της ζωής σου και ο μπαμπάς σου κάνει δώρο ένα αυτοκίνητο αξίας σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό ακριβώς συνέβη στην Ιαπωνία, με έναν πάμπλουτο επιχειρηματία και φανατικό συλλέκτη, να προσφέρει στο γιο του μια one off έκδοση της Pagani Zonda. Πρόκειται για την 760 Oliver Evolution, η οποία κατασκευάστηκε έπειτα από παραγγελία και εθεάθη πρόσφατα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Η ειδική έκδοση του πανίσχυρου ιταλικού hypercar φέρει την carbon σταθερή πίσω πτέρυγα της Zonda R, την ευμεγέθη εισαγωγή αέρα στην οροφή που είδαμε στη Zonda Cinque και έναν τεράστιο διαχύτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από ανθρακονήματα είναι το καπό και πολλά τμήματα του αμαξώματος, τα φρένα αποτελούνται από carbon κεραμικούς δίσκους 380 χλστ. με τετραπίστονες δαγκάνες και τα ελαστικά είναι διαμέτρου 255/35/R19 εμπρός και 335/30/R20 πίσω.

Για την κίνηση φροντίζει ο V12 7,3 λίτρων κινητήρας της Mercedes-AMG απόδοσης 760 ίππων και 780 Nm ροπής.

Τώρα τι θα κάνει ο πιτσιρικάς το αυτοκίνητο είναι ένα θέμα. Λόγω ηλικίας θα αργήσει πολύ να πάρει το τιμόνι στα χέρια του, οπότε, ο στοργικός πατέρας θα έχει την αποκλειστικότητα του hypercar για αρκετά χρόνια.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης