Τον περασμένο Οκτώβριο, στο Μόναχο της Γερμανίας, σημειώθηκε το πρώτο ατύχημα με «θύμα» το πανίσχυρο και πανάκριβο βρετανικό hypercar, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και το έριξε σε τοίχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν λίγες μέρες, κατεγράφη το δεύτερο τρακάρισμα, λίγο έξω από το Λονδίνο. Ο ιδιοκτήτης της μαύρης McLaren Senna συγκρούστηκε με ένα «ταπεινό» Ford Ka+. Η πρόσκρουση ήταν σφοδρή, με το μικρό όχημα να ανατρέπεται και το εντυπωσιακό υπερ-αυτοκίνητο να παθαίνει αρκετά μεγάλες ζημιές. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε.  

Θυμίζουμε ότι η McLaren Senna θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες και έχει χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο road-legal track car. Τροφοδοτείται από τον V8 4.0 biturbo κινητήρα απόδοσης 800 ίππων και 800 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε 6,8΄΄ και τα 0-300 στον απίστευτο χρόνο των 9,9 δευτερολέπτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, έκανε sold out σε χρόνο ρεκόρ, με τους εκλεκτούς πελάτες της McLaren να δίνουν προκαταβολικά το ποσό των 853.000 ευρώ – χωρίς τους φόρους κάθε χώρας – που απαιτείται για την αγορά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης