Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Γυρνάμε το χρόνο πίσω στο 2004 σε μία εποχή όπου οι σκοτούρες μας ήταν πολύ λιγότερες. Μία από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές παγκοσμίως ήταν το «Pimp My Ride» το οποίο είχε ως οικοδεσπότη των ράπερ XZibit και είχε στόχο να «μεταμορφώνει» αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το concept της εκπομπής που έσπασε ταμεία

Αν και οι περισσότεροι θα το γνωρίζουν, αξίζει να υπενθυμίσουμε το concept της εκπομπής. Η παραγωγή έκανε «έκπληξη» σε κάποιον πολίτη ο οποίος διέθετε ένα παλιό, σκουριασμένο και έτοιμο για απόσυρση αυτοκίνητο και το μετέτρεπε σε ένα πολυτελέστατο σύνολο. Η εκπομπή με δικά της έξοδα άλλαζε πλήρως το αυτοκίνητο (εκτός από τη μηχανή) τοποθετώντας νέες ζάντες, βάφοντας το και γεμίζοντας την καμπίνα με οθόνες, ηχεία, κρυφές καταπακτές ακόμα και… πισίνες. Η δημοτικότητα της εκπομπής, την κατέταξε ως μία από τις καλύτερες της εποχής με την αλήθεια να έρχεται αργότερα.

Το γκρέμισμα του μύθου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αρκετά χρόνια όμως, συνεντεύξεις ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην εκπομπή έρχονται να αποδείξουν πως (σχεδόν) όλα ήταν ένα τρικ. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παικτών τα περισσότερα από τα εξτρά που τοποθετούσε η εκπομπή στα αυτοκίνητα, τα έπαιρνε πίσω αμέσως μετά την προβολή του επεισοδίου.

Οι περισσότερες οθόνες αφαιρούνταν ή έμεναν μόνο αυτές που δεν δούλευαν, ενώ και τα ηχεία ήταν τις περισσότερες φορές «καμένα». Η δικαιολογία της εκπομπής ήταν πως αυτά τα συστήματα ήταν επικίνδυνα για την οδήγηση. Παράλληλα οι αστοχίες ήταν ατελείωτες με λαμπάκια που χαλούσαν μετά από μία χρήση, μάλιστα μία φορά πήραν και φωτιά καταστρέφοντας το μισό αυτοκίνητο.

Μάλιστα ενώ στην εκπομπή για κάθε αυτοκίνητο δήλωναν πως χρειάζονταν μία εβδομάδα για την μετατροπή του σε ένα πολυτελές όχημα, στην πραγματικότητα κάθε ένα από αυτά έμενε στο συνεργείο της εκπομπής για 6 μήνες.

Παρά τις αλήθειες όμως, οι ίδιοι οι συμμετέχοντες που τις αποκάλυψαν δήλωσαν ξεκάθαρα πως θα το ξαναέκαναν για την εμπειρία η οποία ήταν ευχάριστη. Τουλάχιστον τους έμεναν οι ζάντες και το βάψιμο, κάτι είναι και αυτό.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης