Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Κάθε χώρα διαθέτει ξεχωριστούς νόμους σχετικά με τα όρια ταχύτητας αλλά και τις ποινές που προβλέπονται σε περιπτώσεις παράβασης. Μάλιστα, υπάρχουν και κράτη όπως η Νορβηγία και η Φινλανδία, όπου το εκάστοτε πρόστιμο υπολογίζεται συναρτήσει του ετήσιου εισοδήματος του παραβάτη. Όσο πιο πλούσιος είναι κάποιος λοιπόν, τόσα περισσότερα θα πληρώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1.000.000 ευρώ: Η ακριβότερη κλήση για ταχύτητα στην ιστορία

Μεταφερόμαστε στην Ελβετία το 2010, όπου ένας οδηγός κατάφερε να γίνει πρωτοσέλιδο σε όλον τον κόσμο, καθώς κατάφερε να «φάει» την ακριβότερη κλήση στην ιστορία (έως σήμερα τουλάχιστον). Ο 37 ετών, τότε, οδηγός αποφάσισε να τρέξει σε δημόσιο δρόμο με τη Mercedes SLS AMG του και να προσπεράσει το όριο ταχύτητας της περιοχής κατά 168χλμ./ώρα!

Ναι, ο οδηγός δεν πήγαινε απλώς γρήγορα – πήγαινε δολοφονικά γρήγορα, σε σημείο που, όταν στον σταμάτησαν οι Αρχές, έλαβε τη μεγίστη των ποινών, καθώς η ταχύτητά του θεωρήθηκε ποινικό αδίκημα. Πλήρωσε λοιπόν πρόστιμο 1.000.000 ευρώ! Παράλληλα, η Mercedes του, αξίας 250.000 ευρώ και ιπποδύναμης 570 ίππων, κατασχέθηκε.Εντυπωσιακή είναι και η ιστορία του Φινλανδού διευθυντή της Nokia, ο οποίος «συνελήφθη» από κάμερα της τροχαίας να κινείται με τη μηχανή του με 65χλμ./ώρα σε δρόμο, με όριο τα 25χλμ./ώρα. Επειδή στη συγκεκριμένη χώρα όπως προαναφέραμε, τα πρόστιμα διαμορφώνονται ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα, ο Anssi Vanjoki έπρεπε να πληρώσει 95.000 ευρώ. Τελικά, ύστερα από ενστάσεις και πιθανότατα μερικές καλές γνωριμίες, πλήρωσε μόλις 5.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης