Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μία πανέμορφη κλασική Bentley S2 του 1960 «έπεσε» στα χέρια της αστυνομίας, γεμάτη με ναρκωτικά όπως κοκαΐνη, μεθαμφεταμίνη και φαιντανύλη, συνολικής αξίας 107 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο στάλθηκε από τον Καναδά στην Αυστραλία, με την τοπική συνοριακή αστυνομία να σκανάρει με ακτίνες Χ ολόκληρο το κοντέινερ που περιείχε την Bentley S2 και να προχωρά στην αποσυναρμολόγηση της. Τα ευρήματα των αστυνομικών περιλαμβάνουν 161 κιλά μεθαμφεταμίνης και 30 κιλά κοκαίνης, τα περισσότερα των οποίων ήταν καλά κρυμμένα πίσω από τους προβολείς του vintage οχήματος.

Η αστυνομία όμως δεν προχώρησε στην κατάσχεση του οχήματος, αντιθέτως το συναρμολόγησε ξανά και ακολούθησε την πορεία του στον παραλήπτη. Τότε, έχοντας ένταλμα έρευνα στο συγκεκριμένο σπίτι, κατάφερε να συλλάβει δύο εμπόρους ναρκωτικών ηλικίας 22 και 23 ετών.

Εκτός από την Bentley, τελικά κατασχέθηκαν ένα Ford Focus, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές, ενώ μετά από πληροφορίες, προχώρησαν στην έρευνα ενός Toyota Prado, το οποίο είχε επίσης κρυμμένα 2.2 κιλά μεθαμφεταμίνης και σχεδόν 750.000 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία χρόνια, τα δρομολόγια ναρκωτικών από τον Καναδά στην Αυστραλία έχουν αυξηθεί σε τεράστιο βαθμό και οι ναρκέμποροι χρησιμοποιούν κάθε ευφάνταστο τρόπο μεταφοράς. Φαίνεται όμως πως η χρήση αυτοκινήτων έγινε γνωστή και πλέον οι αρχές είναι προετοιμασμένες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης