Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης
 

Η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε νευριάσει αρκετές φορές με μηχανάκια που «φορούν» εξαιρετικά δυνατές aftermarket εξατμίσεις και σε κάθε πέρασμα τους ξεσηκώνουν μία ολόκληρη γειτονιά. Ο νόμος προβλέπει φυσικά και ανάλογα πρόστιμα όμως για να είναι έγκυρο ένα πρόστιμο, πρέπει η κλήση να έχει καταγεγραμμένα τα decibel από επίσημο μηχάνημα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περιοχή της Νότιας Αμερικής αστυνόμος βάζει το κεφάλι ενός ιδιοκτήτη μηχανής, ακριβώς δίπλα στην εξάτμιση του, την ώρα που δίνει τέρμα γκάζι ως τιμωρία για να του δείξει τί ακούει ο κόσμος κάθε φορά που περνάει. Σίγουρα όλους μας ενοχλεί ένα θορυβώδες μηχανάκι, όμως αυτή η κίνηση του αστυνομικού δεν είναι παρατραβηγμένη; Σίγουρα εάν υπήρχαν σωστοί και συντονισμένοι έλεγχοι με μεγάλα πρόστιμα, το φαινόμενο θα μειωνόταν αισθητά. 

 

Εσάς πόσες φορές σας έχει δημιουργήσει δυσφορία μία δυνατή εξάτμιση; Ποια πιστεύετε πως είναι η πιο αποτελεσματική λύση; Από την άλλη, το επιχείρημα όσων επιλέγουν δυνατές εξατμίσεις είναι πως με τον θόρυβο τα διερχόμενα αυτοκίνητα τους προσέχουν νωρίτερα και περισσότερο, παρέχοντας μία έξτρα ασφάλεια σε πολυσύχναστες περιοχές όπου τα στενά παρέχουν περιορισμένη ορατότητα. 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης