Ένα θέμα που θυμίζει έντονα… Ελλάδα μας έστειλε ο Κύπριος αναγνώστης Ν.Δ. και προέρχεται από την ιστοσελίδα 24h.com.cy. Όπως θα δείτε αστυνομικοί κρύβονται πίσω από τα δέντρα και σταματούν τους οδηγούς για να βεβαιώσουν κλήσεις. Διαβάστε παρακάτω το σχετικό άρθρο:

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό σε μια τέτοια περίοδο κατά την οποία ο περισσότερος κόσμος με το ζόρι προσπαθεί να τα φέρει βόλτα, οι αστυνομικοί μας να κρύβονται και να μοιράζουν πρόστιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φαινόμενο δεν είναι σημερινό, αλλά δεν μπορεί να μην γίνει αναφορά γι΄ αυτό τη στιγμή που διανύουμε περίοδο ανεργίας και οικονομικής κρίσης. Προς Θεού δεν θέλουμε να είμαστε ισοπεδωτικοί με το έργο που επιτελεί η Αστυνομία, αλλά κάποια πράγματα δεν μπορούμε να μην τα σχολιάσουμε. 

Ο συγκεκριμένος έλεγχος ραντάρ γινόταν μεταξύ των ωρών 20:00 – 21:00 από τον κυκλικό κόμβο του Καλού Χωριού προς Λάρνακα. Όπως θα διακρίνετε και στην φωτογραφία, οι αστυνομικοί ήταν κρυμμένοι πίσω από τον πάσσαλο των φώτων τροχαίας και το περιπολικό σταθμευμένο πάνω σε νησίδα με τους φάρους κλειστούς.

Λίγο πριν ληφθεί η φωτογραφία οδηγός οχήματος (το οποίο διακρίνεται) είχε κατεβεί από το αυτοκίνητό του φανερά εκνευρισμένος και συζητούσε σε έντονο ύφος με τους αστυνομικούς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:
1. Μπορούν οι αστυνομικοί να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους;
2. Αν ναι από ποιους δίνεται η εντολή;
3. Αν όχι γιατί συνεχίζεται αυτή η κατάσταση;
4.  Τελικά ο έλεγχος ταχύτητας (ραντάρ) έχει σκοπό την καταγγελία ή την πρόληψη;

Τα σχόλια δικά σας..»

 

Αν έχετε και εσείς να μας διηγηθείτε παρόμοια περιστατικά ή θέλετε να μας στείλετε φωτογραφίες και video από τα τρελά και παλαβά των ελληνικών δρόμων τα περιμένουμε στο e mail: automoto@zougla.gr

   

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης