Το ρεκόρ οδήγησης χωρίς στάση έσπασαν δυο Βρετανοί οδηγοί, αφού κατάφεραν να κάνουν περισσότερα από 16.000 χιλιόμετρα, εκκινώντας από το Κέιπ Τάουν της Αφρικής και καταλήγοντας στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Philip Young και Paul Brace ξεκίνησαν το εξαντλητικό ταξίδι, την 1η Φεβρουαρίου, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Farm Africa, και οδήγησαν αδιάκοπα περνώντας από 13 χώρες και δύο ηπείρους με ένα Fiat Panda. Το εντυπωσιακό είναι ότι το πέτυχαν σε μόλις 10 μέρες, 13 ώρες και 28 λεπτά.

Ταξίδευαν κατά μέσο όρο 1.600 χιλιόμετρα την ημέρα και με μέση ωριαία ταχύτητα 64.37 χλμ./ώρα, με το ιταλικό αυτοκίνητο να τροφοδοτείται από τον καινούριο κινητήρα 0,9 TwinAir. Οι δύο τολμηροί Βρετανοί, είχαν τοποθετήσει στο πίσω κάθισμα ένα στρώμα ώστε να κοιμούνται εναλλάξ, είχαν δύο εφεδρικούς τροχούς, επιπλέον δεξαμενή καυσίμου, διαφορετικά ελατήρια στην ανάρτηση και μια εισαγωγή αέρα που μετακινήθηκε στο πάνω μέρος του κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφεραν μετά το πέρας του ταξιδιού, ήταν μια κουραστική και συνάμα συναρπαστική εμπειρία, με δύσκολες διαδρομές, αφόρητη ζέστη στην Αφρική και εκπληκτικές εικόνες. Κατά σειρά, πέρασαν από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, τη Ζάμπια, την Τανζανία, την Κένυα, την Αιθιοπία, το Σουδάν, την Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Τυνησία πριν οι συνταξιδιώτες διασχίσουν τη Μεσόγειο για την τελική ευθεία μέσα από την Ιταλία και τη Γαλλία ως το Hyde Park του Λονδίνου.

Οι δύο Βρετανοί, οδήγησαν χωρίς στάση για 10 μέρες και 13 ώρες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης