Δεν είναι τυχαίο πως στην Ευρώπη οδηγούμε  τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Οι  κανονισμοί  είναι εξαιρετικά αυστηροί, κάτι που έχει αναγκάσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να δημιουργούν ολοένα και ασφαλέστερα αυτοκίνητα. Παθητική, ενεργητική ασφάλεια αλλά και δεκάδες υποσυστήματα πλέον παρέχουν εξαιρετική κάλυψη όχι μόνο στον οδηγό αλλά και στους επιβάτες.

Εάν νομίζετε πως σε όλο τον πλανήτη τα κριτήρια ασφαλείας για ένα αυτοκίνητο είναι τα ίδια, πέφτετε αρκετά έξω. Κάθε ήπειρος (σε μερικές περιπτώσεις και κάθε χώρα), μπορεί να θεσπίσει τα δικά της κριτήρια ασφαλείας ώστε ένα όχημα να λάβει την έγκριση για να μπορεί να πουληθεί εντός των συνόρων. Φυσικά για να γίνει εξαγωγή και σε άλλες χώρες αλλάζει το καταστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κοινή λογική επιτάσσει πως μπορεί σε μερικές περιπτώσεις οι κανονισμοί να είναι πιο ελαστικοί αλλά μία τυπική ασφάλεια οφείλει να την προσφέρει κάθε όχημα, τόσο στον οδηγό όσο και στους επιβάτες του. Δείτε όμως το αδιανόητα τρομακτικό βίντεο από το crash test ενός κινέζικου van με μόλις 64χλμ./ώρα. Η παραμόρφωση του αγγίζει το 100% αστοχώντας σε κάθε κατηγορία ελέγχου. Το ακόμα πιο τρομακτικό είναι πως το συγκεκριμένο όχημα έλαβε άδεια για να κυκλοφορήσει κανονικά στην Κίνα, ευτυχώς όχι σε κάποια άλλη χώρα.
Εάν δεν υπήρχε επίσημη αναφορά για τα χιλιόμετρα του βίντεο θα πιστεύαμε πως πρόκειται για ταχύτητα άνω των 180χλμ./ώρα.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης