Δυστυχώς, τα δυστυχήματα με θύματα παιδάκια δεν θα σταματήσουν ποτέ, ειδικά σε χώρες με υποτυπώδες οδικό δίκτυο και οδηγούς που δεν έχουν τη στοιχειώδη παιδεία όσον αφορά στην ασφάλεια.

Στην Ινδία, τα τροχαία είναι καθημερινό φαινόμενο. Όποιος έχει επισκεφθεί τη συγκεκριμένη χώρα, γνωρίζει πως οδηγοί οχημάτων, μοτοσικλετιστές και πεζοί θαρρείς πως κινούνται σε μια επικίνδυνη χορογραφία στους δρόμους, παίζοντας τη ζωή τους κορώνα-γράμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις, στηθαία ασφαλείας ή ανακλαστήρες οδοστρώματος. Ο καθένας κινείται όπου και με όποιο τρόπο θέλει, με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να λάμπει διά της απουσίας του.

Πρόσφατα, στην πόλη Pune συνέβη ένα τραγικό δυστύχημα. Μια οικογένεια επιχειρεί να περάσει με τα πόδια στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Ο μπαμπάς, η μητέρα, η γιαγιά και τα δύο παιδιά κάνουν την πρώτη κίνηση, περνούν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και στέκονται στο μέσο, σε έναν χώρο που θυμίζει πεζοδρόμιο.

Περιμένουν να διακοπεί η κυκλοφορία, αλλά κάποια στιγμή ο οδηγός ενός οχήματος χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω τους, παρασύροντας και τους πέντε. Η μαμά και το βρέφος εκτινάσσονται στον αέρα, ο πατέρας τινάζεται κάποια μέτρα μακριά, ενώ η γιαγιά με το άλλο εγγονάκι σφηνώνονται κάτω από τις ρόδες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης