Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός σε ένα αυτοκίνητο δεν έχει μάτια… παντού. Αυτό είναι και ένα από τα ζητούμενα πολλών Καθημερινά αυτοκίνητα με προχωρημένες τεχνολογίες!!! εταιρειών αυτοκινήτου καθώς θεωρείται σημαντικό στοιχείο τόσο για την ασφάλεια όσο και για την άνεση.

Για παράδειγμα, όταν παρκάρεις θέλεις να γνωρίζεις τις αποστάσεις που έχεις από τα αντικείμενα που βρίσκονται δίπλα στο αυτοκίνητό σου. Όταν πάλι αναζητάς χώρο στάθμευσης θες και πάλι να ξέρεις αν χωρά το αυτοκίνητο να.. παρκάρει. Επίσης, όταν κινείσαι σε στενά δρομάκια θέλεις να έχεις απόλυτο έλεγχο για τις αποστάσεις προκειμένου να μην το γρατζουνίσεις. Υπάρχει λύση;

Το Nissan Qashqai είναι ένα καθημερινό αυτοκίνητο αλλά διαθέτει εξοπλισμό που συναντούμε σε πολύ ακριβά μοντέλα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις κάμερες
Το τελευταίας γενιάς Qashqai, εφοδιάζεται συνολικά με τέσσερις κάμερες προκειμένου να ελέγχει τους Αυτό είναι. Χωρίς να… βλέπεις ελέγχεις το χώρο γύρω σου! χώρους γύρω από αυτό. Μία κάμερα εμπρός, μία πίσω και δύο στους πλαϊνούς καθρέπτες. Ο συνδυασμός των τεσσάρων δίνει έλεγχο 360 μοιρών (καθώς διαθέτουν ευρυγώνιο φακό) γύρω από το αυτοκίνητο! Το αποτέλεσμα εμφανίζεται στην οθόνη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, οπότε ο οδηγός μπορεί να έχει εικόνα για όσα συμβαίνουν ακόμα και εκεί που δεν… βλέπει!

Με απλά λόγια μπορείς να γλιτώσεις από επαφές και μικροσυγκρούσεις και φυσικά να γλιτώσεις το… παρκάρισμα εφόσον το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος.

Μία κάμερα βρίσκεται τοποθετημένη στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου...
Τα πλαινά φλας εφοδιάζονται με κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στην κάτω μεριά...
Μία τέταρτη κάμερα βρίσκεται στο πίσω μέρος για να ελέγχει το χώρο...
Με τιη βοήθεια των καμερών και το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος το παρκάρισμα γίνεται παιχνιδάκι...
Η οθόνη στην κεντρική κονσόλα εμφανίζει το αυτοκίνητο και τους χώρους γύρω από αυτό. Ο έλεγχος γίνεται περιμετρικά του οχήματος 360 μοίρες!!!
Μάτια.. παντού για ασφάλεια και άνεση...

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης