Ο John Hennessey έβαλε στόχο της ζωής του τα τελευταία δύο χρόνια να κατασκευάσει τον αυτοκίνητο που θα “Το Venom πιάνει τα 300Km/h από στάση ταχύτερα από ένα μονοθέσιο F1!ταπεινώσει” τα Bugatti Chiron και Koeningsegg Regera. Το Venom F5, στις τεχνικές του προδιαγραφές αδιαμφισβήτητα μπορεί να βάλει δύσκολα στα δύο ακραία Hypercars, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε την τελική μορφή του αυτοκινήτου για να βγάλουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα.

Το Hennessey Venom F5 έχει μπει στην τελική φάση της εξέλιξής του κάνοντας τις τελικές δοκιμές στην Φλόριντα των ΗΠΑ. Η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμα βίντεο το οποίο δείχνει το Venom να επιταχύνει δυνατά σε πίστα δοκιμών φτάνοντας τα 400Km/h. Στόχος πάντως είναι το Hennessey να κάνει την τελική του προσπάθεια μέσα στο 2022 προκειμένου να φτάσει τα 500Km/h!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε αλλαγή σχέσης στο κιβώτιο πετάγονται φλόγες από τις εξατμίσεις.

Το Venom F5 είναι εφοδιασμένο με έναν V8 κινητήρα 6.6 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει H κινητήρας του Venom είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από την Hennessey.1.770 ίππους και 1.617Nm ροπής χαρίζοντας τρομακτικές επιδόσεις στο αυτοκίνητο. Τα 0-100 Km/h έρχονται σε 2,6 δευτερόλεπτα, ενώ τα 0-300km/h τα φτάνει σε 8,4 δευτερόλεπτα, νούμερα εξωπραγματικά. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι 1.360 κιλά με το πλαίσιο θα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα.

Οι δοκιμές που έκανε το αυτοκίνητο έγιναν για να αξιολογηθεί η σταθερότητά του και η επάρκεια των αεροδυναμικών συστημάτων. Το επόμενο ραντεβού είναι στο Kennedy Space Center της NASA, όπου θα επιδιώξει να φτάσει τα 500Km/h!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απολαύστε ήχο και ταχύτητα από το Hennessey Venom F5.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης