Μόλις μία ημέρα έμεινε για την αποκάλυψη από τη Rolls Royce του νέου ηλεκτρικού της μοντέλου. Η Τα κεντρικά της Rolls Royce στο Goodwood τα έχει κατασκευάσει η BMW!premium φίρμα με την πλούσια ιστορία δεν έχει δώσει ακόμα κάποιο στοιχείο για το καινούριο μοντέλο, ωστόσο έδωσε στο κοινό μερικές πληροφορίες για το παρελθόν της στον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Περίπου δέκα χρόνια πριν η Rolls Royce παρουσίασε ένα ιδιαίτερο concept που ονόμασε Phantom Experimental Electric 102EX και ήταν πλήρως λειτουργικό. Διέθετε δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στον πίσω άξονα με την απόδοσή τους να αγγίζει τους 390 ίππους και τα 800Nm ροπής. Το συγκεκριμένο Phantom δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή, ωστόσο έδειξε εκείνη την εποχή το πόσο μπροστά κοιτούσε η εταιρεία στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το concept 102EX είχε ταράξει τα νερά το 2011, όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση.

Η Rolls Royce πρόλαβε ακόμα και την Tesla

Η έλευση μάλιστα του 102EX ήταν πριν η Tesla παρουσιάσει το πρώτο της Model S και έδειχνε σε όλους ότιΣτις 29 Σεπτεμβρίου θα γίνει η παρουσίαση του μοντέλου. η ηλεκτροκίνηση μπορεί να συνοδευτεί με την πολυτέλεια. Αναμένουμε με ενδιαφέρον στις 29 Σεπτεμβρίου τη Rolls Royce να παρουσιάσει το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο έχει δημιουργήσει πολλές προσδοκίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που μας έδωσε η Rolls Royce είναι ότι τον Απρίλιο του 1900(!) ο Charles Rolls, συνιδρυτής της εταιρείας, είχε τονίσει σε συνέντευξή του ότι «το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι αθόρυβο και καθαρό. Δε μυρίζει, δεν έχει κραδασμούς και μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμο αν αναπτύξουμε τα σημεία φόρτισης. Για την ώρα όμως, δε βλέπω να είναι πολύ χρήσιμα, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια!». Και όλα αυτά πριν από 120+ χρόνια!

Ο Charles Rolls μιλούσε για ηλεκτροκίνηση πριν από 120 χρόνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Rolls-Royce: Κέρδισε σύμβαση 2,6 δισ. δολαρίων από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ

H Rolls-Royce έφτιαξε το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου

Στο σφυρί η Rolls Royce που είχε στην κατοχή της για 22 χρόνια η πριγκίπισσα Μαργαρίτα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης