Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Οι αγώνες αυτοκινήτου είναι κατ’ εξοχήν ανδρικό σπορ. Ωστόσο δε λείπουν και οι εξαιρέσεις όπου γυναίκες κάνουν την εμφάνισή τους και σημειώνουν πολλές φορές καλά αποτελέσματα προκαλώντας Η ξανθιά οδηγός μαγνητίζει τα βλέμματα του κόσμου… τον θαυμασμό τόσο των θεατών όσο και των αντιπάλων.

Στην Ελλάδα, οι γυναίκες που συμμετέχουν σε αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι λίγες. Μία από αυτές, είναι και η Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα την οποία φέτος βλέπουμε να τρέχει στους αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων με ένα αγωνιστικό Citroen Saxο της κλάσης Ν2. Η πρώτη της εμφάνιση το 2015 έγινε πριν από λίγες εβδομάδες στην ανάβαση της Ριτσώνας και πλέον ετοιμάζεται για τον δεύτερο αγώνα που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαΐου στην Κύμη.

To zougla.gr μίλησε με την Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα για το χόμπι που έχει επιλέξει να κάνει και για να είμαστε ειλικρινείς δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε να το κάνουν πολλές γυναίκες…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα συμμετέχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων με Citroen Saxo

 

Από πότε και πως αποφάσισες να τρέξεις σε αγώνες αυτοκινήτου;
Πρώτη φορά ξεκίνησα να παρακολουθώ αγώνες καρτ από την ηλικία των 6 ετών, όταν με πήγαινε ο πατέρας μου στην πίστα καρτ Ασπροπύργου για να δούμε τα «αυτοκινητάκια», όπως τα έλεγα τότε. Το μικρόβιο των αγώνων το κόλλησε από τον πατέρα της, επίσης οδηγού αγώνων… Μετά από δυο χρόνια, είχαμε πάει βόλτα στην ίδια πίστα και ένας φίλος του πατέρα μου, προσφέρθηκε να μου δώσει το καρτ του γιου του, να το δοκιμάσω. Δεν πρόλαβα να κάνω ένα γύρο και επειδή βιαζόμουν και ήθελα να πάω γρήγορα, έκανα την πρώτη μου έξοδο, η οποία ήταν και αρκετά επίπονη. Όλοι πίστεψαν ότι δεν θα ξαναμπώ σε καρτ. Αυτό όμως, με έκανε να πεισμώσω και να πω: «όχι δεν είναι δυνατόν εγώ να μην μπορώ, πρέπει να το μάθω και μόλις με έβγαλαν έξω, είπα στον πατέρα μου να μου πάρει και μένα». Από εκεί άρχισαν όλα για μένα και την αδελφή μου. Προπόνηση σε καθημερινή βάση, μετά το σχολείο έως το βράδυ με προβολείς. Στον πρώτο μου αγώνα βγήκα τρίτη και στο τέλος της χρονιάς πήρα και το πανελλήνιο κύπελλο στην κατηγορία Μίνι.

Από την πρόσφατη ανάβαση τηε Ριτσώνας...

Ποιος είναι ο λόγος που τρέχεις σε αγώνες. Τι κερδίζεις;
Ο λόγος που τρέχω είναι γιατί μου αρέσει η ταχύτητα. Μεγάλωσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, γιατί και ο πατέρας μου είναι οδηγός αγώνων, οπότε δεν ήταν δύσκολο να κολλήσω κι εγώ αυτό το ‘μικρόβιο’. Είναι όλη μου η ζωή, με κάνει ευτυχισμένη και την ώρα που οδηγώ ξεχνώ τα πάντα. 

Πως αισθάνεται μία γυναίκα που συμμετέχει σε ένα κατ’ εξοχήν ανδρικό σπορ;
Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ , είναι ότι είναι αντρικό άθλημα. Αν δεν ήταν μεικτό και υπήρχαν γυναικείες κατηγορίες, πιθανόν να μην το έκανα. Είναι πρόκληση για μένα να ανταγωνίζομαι τους άντρες και ποτέ δεν είχα την πεποίθηση ότι εμείς οι γυναίκες δεν μπορούμε να πάμε καλύτερα από εκείνους. Σε αυτό βοήθησε ο πατέρας μου, που πάντα με ενθάρρυνε και με γέμιζε αυτοπεποίθηση.

Με τι ασχολείσαι;
Έχω τελειώσει φιλολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά δεν το εξασκώ. Είμαι σχεδιάστρια μόδας και έχω την δίκη νου σειρά ρούχων Yiotina De La Grammatika, όπου τα σχεδιάζω και τα ράβω μόνη μου. Σε λίγες μέρες ανοίγω και το ατελιέ μου στο Κολωνάκι. Παίζω drums σε ένα γυναίκειο συγκρότημα που έχω, τις Pink Noise. Παράλληλα παρακολουθώ μαθήματα σχεδίου μόδας, όπου τελειώνω φέτος, πηγαίνω ωδείο και είμαι εθελόντρια σε διάφορες οργανώσεις με παιδάκια.

Ποιοι σε στηρίζουν;

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την ομάδα μου, Kapiris Autoteck , τους μηχανικούς – οδηγούς Μιχάλη Καπίρη και Αντώνη Παπαρινόπουλο για την πολύτιμη βοήθειά τους και την πίστη που μου έδειξαν, γιατί με στήριξαν και μηχανικά αλλά και ψυχολογικά. Φυσικά τους χορηγούς μου Valin fuels, Prince Erotokritos by Erotokritos kimionis, Zer Fam, Drummania drumschool και Neratzakis wheels n tires.

Μπαλακλάβα και γάντια έτοιμα για αγώνα...
Η Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα βοηθά την ομάδα...
Το Citroen Saxo συμμετέχει στην κατηγορία Ν στην κλάση Ν2

Όχι δεν είναι η Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα αλλά μοντέλο που φορά εσώρουχα που έχει σχεδιάσει η ίδια...
Έτοιμοπόλεμη...

Το Saxo στις τρεις ρόδες... Θα εμφανιστεί το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαίου στην ανάβαση Κύμης...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης