Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

     

Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης


Ο Giacomo Agostini είναι ένας πρώην οδηγός αγώνων… Όχι όμως τυχαίος. Ίσως και ο καλύτερος O κορυφαίος αναβάτης μοτοσικλετών όλων των εποχών βρέθηκε στην Ελλάδα και μίλησε στην κάμερα του zougla.gr αναβάτης όλων των εποχών, αν κοιτάξει κανείς το παλμαρέ του. Τα νούμερα, που λένε πάντα την αλήθεια, επιβεβαιώνουν την ανωτερότητά του. Δεκαπέντε παγκόσμιοι τίτλοι, 123 γκραν πρι, 18 πρωταθλήματα Ιταλίας και συνολικά 300 νίκες σε αγώνες…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και να μη γνωρίζει κανείς πολλά από αγώνες μοτοσικλέτας, καταλαβαίνει πως αναφερόμαστε σε μια παγκοσμίως ξεχωριστή προσωπικότητα. Ο Giacomo Agostini, καλεσμένος του ιδρυτή του αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων Χρήστου Αναστασιάδη και με την υποστήριξη του ΟΤΕ TV, βρέθηκε στην Ελλάδα (φεύγει σήμερα Κυριακή) για να συμμετάσχει σε track day, σε εκδήλωση όπου ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες τη μοτοσικλέτα ή το αυτοκίνητό του. Ο θρυλικός «Ago» έκανε την εμφάνισή του μαζί με τη μοτοσικλέτα που, ακόμα και σήμερα, σημαδεύει την παγκόσμια ιστορία. Την μοναδική MV Agusta 500, που τη θαυμάσαμε στο αυτοκινητοδρόμιο μαζί με τον κορυφαίο αναβάτη.

O Βασίλης Σαρημπαλίδης μαζί με τον Giacomo Agostini στο αυτοκινητoδρόμιο της πόλης των Μεγάρων...

Ο κορυφαίος αναβάτης στα Μέγαρα!

Το zougla.gr βρέθηκε στα Μέγαρα και συνομίλησε με τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Απλός, φιλικός, πρόθυμος να συνομιλήσει με όλους και για τα πάντα, έδειξε να το διασκεδάζει. Άλλωστε η μοτοσικλέτα Πώς κατάφερε να… ξεγελάσει τον πατέρα του και να τρέξει σε αγώνες μοτοσικλέτας!!! είναι όλη του η ζωή και ο ίδιος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στον Θεό που κατάφερε τόσα όσα κανείς άλλος. Αξίζει να αναφέρουμε πως προτίμησε να επισκεφτεί την Ελλάδα από το να παρευρεθεί σε γάμο συγγενικού του προσώπου! Τέτοια είναι η αγάπη που έχει για τους δύο τροχούς αλλά και για τους ανθρώπους της.

Ποιος είναι όμως ο Giacomo Agostini: Ο «Ago», όπως τον γνωρίζουν στους αγώνες, γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1942. Από μικρός έδειξε να έχει πάθος για τις μοτοσικλέτες αλλά οι γονείς του, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους, δεν τον άφηναν να τρέξει σε αγώνες. Τελικά ο ίδιος σκαρφίστηκε κάτι… πονηρό, καταφέρνοντας να πείσει τον πατέρα του να υπογράψει προκειμένου να συμμετάσχει σε αγώνες. Τον έπεισε προσποιούμενος ότι θα τρέχει με… ποδήλατα, αλλά τελικά το συμβόλαιο (που είχε γίνει σε συμβολαιογράφο) αφορούσε μηχανές! Με το πάθος που είχε άρχισε να ανεβαίνει σκαλιά, να διακρίνεται και να κερδίζει συνεχώς. Το ταλέντο του ξεδιπλώθηκε και κατάφερε τελικά να γίνει ο κορυφαίος αναβάτης όλων των εποχών.

Giacomo Agostini και MV Agusta στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων...  (Φωτό: Amazing Studio - Νίκος Ζάγκας)

Μίλησε για τους πάντες και τα πάντα!

Στα 10 λεπτά που είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε on camera, ο «Ago» είπε την άποψή του γιαGiacomo Agostini: «Τα κράτη, αν έχουν καλό… μάνατζερ, πάνε καλά. Αν δεν έχουν πάνε άσχημα…την πρόσφατη κόντρα Rossi-Marquez στο MotoGP και τι θα έκανε ο ίδιος… Αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Rossi στο άθλημα, στη συνταγή της επιτυχίας για να πετύχεις σε οτιδήποτε και να κάνεις στη ζωή σου, στα ινδάλματά του, στους φόβους του αλλά και στις μοτοσικλέτες-αυτοκίνητα που έχει!

Δεν παρέλειψε να πει και την άποψή του για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, την οποία παρομοίωσε με μια επιχείρηση που έχει έσοδα-έξοδα. «Αν έχει καλό μάνατζερ, πας καλά. Αν δεν έχει πας άσχημα» ήταν τα λόγια του. Τέλος, έστειλε και το μήνυμά του στους Έλληνες φιλάθλους, επισημαίνοντας τη χαρά του που βρέθηκε στη χώρα μας…

Απολαύστε τη συνέντευξη του Giacomo Agostini στο zougla.gr και μάθετε από τις απλές συμβουλές του…

Ο ιδρυτής της πίστας των Μεγάρων Χρήστος Αναστασιάδης ήταν εκείνος που προσκάλεσε τον Giacomo Agostini στην Ελλάδα. Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του zougla.gr: 

'AGO'... Ένα όνομα μία ολόκληρη ιστορία. (Φωτό: Amazing Studio - Νίκος Ζάγκας)

O τεράστιος Giacomo Agostini μίλησε στο zougla.gr με απίστευτη άνεση για όλους και για όλα... (Φωτό: Amazing Studio - Νίκος Ζάγκας)

O 'Ago' διέπρεψε στις πίστες με μοτοσικλέτες της MV Agusta και της Yamaha... (Φωτό: Amazing Studio - Νίκος Ζάγκας)

Ο κορυφαίος αναβάτης όλων των εποχών γυρίζει στην πίστα των Μεγάρων μαζί με φίλους της μοτοσικλέτας... Τεράστια εμπειρία να οδηγείς παρέα με τον Giacomo Agostini... (Φωτό: Amazing Studio - Νίκος Ζάγκας)

Giacomo Agostini και MV Agusta...

O Giacomo Agostini ίπταται κατά τη διάρκεια του πιο επικίνδυνου αγώνα μοτοσικλέτας, του Isle of Man

Valentino Rossi - Giacomo Agostini: Δύο αναβάτες που... κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό της ιστορίας των αγώνων μοτοσικλέτας σε παγκόσμιο επίπεδο...

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης