Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα θέματα που έχουν απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς αλλά και τους Βουλευτές είναι το… αυτοκίνητο που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους. Άρα είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει σίγουρα και τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, του οποίου πλέον το πρόγραμμα γίνεται πιο βαρύ ενώ οι υποχρεώσεις αυξάνονται κατακόρυφα.

Το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινείται ο Πρωθυπουργός πρέπει να φέρει μέγιστη θωράκιση για… παν ενδεχόμενο
Γρήγορο και θωρακισμένο…

Όσο και να ακούγεται περίεργο η επιλογή ενός πρωθυπουργικού αυτοκινήτου μόνο εύκολη δεν είναι. Και αυτό διότι θα πρέπει να πληροί προδιαγραφές, δηλαδή να είναι γρήγορο, άνετο και φυσικά να προσφέρει μέγιστη ασφάλεια για… παν ενδεχόμενο. Προς το παρόν, έχουμε δει τον νέο Πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του, ένα μαύρο Audi A4 sedan το οποίο εφοδιάζεται με κινητήρα 2.0 λίτρων turbo στην έκδοση quattro (τετρακίνητο δηλαδή).  Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο είναι αυτό που θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας ή θα το αλλάξει για να αποκτήσει ένα της ίδιας εταιρείας ή κάποιας άλλης.

Προς το παρόν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετακινείται με ένα απλό Audi A4 2.0 quattro

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ασφάλεια πάνω από όλα
Η επιλογή δεν έχει να κάνει με τα… γούστα αλλά με την ασφάλεια που προσφέρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Σε πλάνα και φωτογραφίες έχουμε δει τον Αντώνη Σαμαρά να εμφανίζεται με δύο διαφορετικά αυτοκίνητα premium κατηγορίας και ανταγωνιστών της… Audi. Συγκεκριμένα, έχει εμφανιστεί και μάλιστα πρόσφατα τόσο με Mercedes S Class όσο και με BMW 750. Τα δύο τελευταία ανήκουν σε πιο υψηλή κατηγορία σε σχέση με το Α4, οπότε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πως ένα υποψήφιο μελλοντικό μοντέλο για τον Πρωθυπουργό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα Αudi A8, που χρησιμοποιούσαν και στελέχη της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να σκεφτεί και το νέο του αυτοκίνητο...

Audi, BMW, Mercedes ή κάτι άλλο;

Το σημαντικότερο όμως λόγο για την τελική επιλογή έχει, όπως προαναφέραμε, η ασφάλεια, καθώς το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι θωρακισμένο. Το Α4 που ήδη χρησιμοποιεί ο νέος Πρωθυπουργός δεν καλύπτει σημαντικές προδιαγραφές ασφαλείας (εννοώντας θωράκισης) οπότε είναι δεδομένο ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει σε αλλαγή.

Γνωρίζοντας την προϊστορία, αναρωτιόμαστε ποιό θα είναι το επόμενο αυτοκίνητο του Πρωθυπουργού; Audi A8, BMW 750 ή Mercedes S Class; Η λογική λέει πως θα είναι ένα από τα τρία, εκτός και εάν ο ίδιος ή οι σύμβουλοί του αποφασίσουν πως πρέπει να κάνει τη διαφορά και να αλλάξει ακόμα και το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιεί ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας…

Έτσι, για αλλαγή!!!

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το αυτοκίνητο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα;

 

Πάρτε μία γεύση για το πώς πρέπει να είναι ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνται σημαντικά πρόσωπα (το συγκεκριμένο  είναι αυτό που χρησιμοποιούσε το 2014 η Ελληνική Προεδρία)

Ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο το Audi A4...
Εδώ φαίνεται η έκδοση του Α4 που όπως προαναφέραμε είναι η δίλιτρη με κίνηση στους τέσσερις τροχούς...

Η κλασική BMW 750 που χρησιμοποιούσε ο Αντώνης Σαμαράς...
Ο Αντώνης Σαμαράς και στο βάθος μία από τις πρωθυπουργικές BMW
Ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του και μία Mercedes S Class
Στη θέση του συνοδηγού....
Από αυτή την φωτογραφία μπορείτε να διακρίνετε την θωράκιση που έχει το συγκεκριμένο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο. Φαίνεται ξεκάθαρα το υπερβολικό πάχος της πόρτας...
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο τα επίσημα πρόσωπα κάθονται πίσω και δεξιά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης