Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όχι δύο ημέρες, αλλά δύο ολόκληρες εβδομάδες πέρασε το υπεραυτοκίνητο της Rimac, πριν ξεκινήσουν οι πρώτες επίσημες παραδόσεις. Ο λόγος φυσικά για το Nevera το οποίο ξέχασε τί πάει να πει ήλιος για 14 ημέρες, κάνοντας ασταμάτητες δοκιμές στο Sottozero Center της Pirelli κοντά στον Αρκτικό Κύκλο.
Αιτία αυτής της ασυνήθιστης επιμονής δοκιμών σε ακραίες συνθήκες ήταν η ρύθμιση συστημάτων όπως το ABS και το ESP αλλά και η δοκιμή των ειδικά φτιαγμένων για το συγκεκριμένο μοντέλο, ελαστικών της Pirelli. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βιβλίο παραγγελιών για το Nevera των 1.914 ίππων έχει ήδη ανοίξει με τους ενδιαφερόμενους να βρίσκονται σε κάθε γωνιά, αλλά και κάθε κλιματική ζώνη του πλανήτη. Έτσι η εταιρία για να διασφαλίσει ότι κάθε σύστημα ελέγχου λειτουργεί τέλεια σε όλες τις συνθήκες, πήγε στη Σουηδία όπου με μέση θερμοκρασία -15 βαθμούς Κελσίου, μπόρεσε να καλύψει το φάσμα που ήθελε.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δοκιμές σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης όπως στα χιονισμένα μέρη της Σουηδίας, μας επιτρέπουν να κάνουμε συνεπείς και ακριβείς παρατηρήσεις σχετικά με την απόδοση των συστημάτων μας σε χαμηλές θερμοκρασίες. Πλέον γνωρίζουμε ότι τα δεδομένα που λαμβάνουμε δεν επηρεάζονται από τις ατέλειες της επιφάνειας ή τις μεταβολές της θερμοκρασίας. Μετά από αυτές τις δύο εβδομάδες δοκιμών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ακριβώς τα αποτελέσματα που θέλαμε να επιτύχουμε», δήλωσε ο Miroslav Zrnčević, Chief Test and Development Driver της Bugatti-Rimac.

 

Το Rimac Nevera περιορίζεται σε 150 μονάδες μόνο, κάθε μία από τις οποίες πωλείται για 2 εκατομμύρια ευρώ με τους πλούσιους ιδιοκτήτες που έχουν ήδη καταβάλλει το ποσό αυτό, να λαμβάνουν τα κλειδιά στο χέρι σε δύο μόλις μήνες. Να υπενθυμίσουμε πως το συγκεκριμένο ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο έχει ήδη λάβει δύο βραβεία ως το καλύτερο ηλεκτρικό hypercar στον κόσμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης