Στην ανάκληση 53.000 αυτοκινήτων τύπου Model S και Model X προχωρά η Tesla Motor, προκειμένου να επιδιορθώσει ένα πρόβλημα στο χειρόφρενο.

Σύμφωνα με την αμερικανική φίρμα, το πρόγραμμα ελέγχου αφορά στα μοντέλα κατασκευής μεταξύ Φεβρουαρίου – Οκτωβρίου 2016. Το πρόβλημα οφείλεται σε ένα ελαττωματικό εξάρτημα ανεξάρτητου προμηθευτή, η οποία είναι η Brembo. Για την αντικατάσταση και επιδιόρθωση απαιτούνται μόλις 45 λεπτά.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα ή τραυματισμός που να οφείλεται στο συγκεκριμένο θέμα. Όπως ήταν φυσικό, η ανάκληση επηρέασε και την μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο.

Βέβαια, το σημαντικότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο πολυμήχανος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Tesla, Elon Musk, είναι η ομαδική μήνυση που δέχθηκε από πελάτες για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Περισσότεροι από 47.000 ιδιοκτήτες κατήγγειλαν τη μάρκα για τη λειτουργία του Autopilot. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των δικηγορικών γραφείων που έχουν αναλάβει την υπόθεση, το σύστημα είναι ελαττωματικό και επικίνδυνο, καθώς ενεργοποιεί τα φρένα σε σημεία όπου δεν απαιτείται και δεν σταματά το όχημα αυτόματα όταν χρειάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης