Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τον προπομπό του ηλεκτροκίνητου μοντέλου που θα μπει στην παραγωγή τον επόμενο χρόνο, ένα εντυπωσιακό αισθητικά αυτοκίνητο που συνδυάζει στοιχεία από hatchback και SUV, παρουσίασε η γαλλική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Megane eVision έκανε πρεμιέρα ως πρωτότυπο, ωστόσο, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Renault, Luca de Meo, η έκδοση παραγωγής θα είναι ίδια σε ποσοστό 95%.

Βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV, έχει μήκος 4,21 μέτρα και μεταξόνιο 2,7μ., διαστάσεις που του εξασφαλίζουν τη μέγιστη ευρυχωρία και πρακτικότητα στο εσωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 217 ίππων και 300 Nm ροπής που λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 60 kWh, η οποία υποστηρίζει ταχυφόρτιση ισχύος έως 130 kW.

Η μπαταρία είναι νέας γενιάς και δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο. Στοιχεία σχετικά με την αυτονομία δεν έγιναν γνωστά, αλλά, όπως υπολογίζεται, είναι μεταξύ 400 και 450 χιλιομέτρων.

Το γαλλικό ηλεκτροκίνητο μοντέλο τοποθετείται απέναντι από το VW ID.3 και λογικά η τιμή του θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με αυτή του γερμανικού hatchback.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης