Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η βαυαρική φίρμα προχώρησε στην ανανέωση του μεγάλου πολυτελούς μοντέλου της γκάμας της, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες, κυριολεκτικά, τα πάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 7άρα διαθέτει οτιδήποτε επιζητεί ο οδηγός. Διακρίνεται για τη δυναμική εμφάνιση, το επιβλητικό αμάξωμα, την κομψότητα, το στυλ, την άψογη οδική συμπεριφορά, την ακρίβεια και τις καινοτόμες τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξοπλίζεται με πλειάδα συστημάτων και τεχνολογιών, όπως laser φώτα, δερμάτινα καθίσματα με λειτουργία μασάζ, θέρμανσης και εξαερισμού, Wi-Fi hotspot, ανεξάρτητο κλιματισμό σε κάθε θέση, ακόμη και άρωμα που ψεκάζεται μέσω των αεραγωγών. Οι τεχνολογίες ελέγχου/λειτουργίας, υποστήριξης οδηγού και συνδεσιμότητας θεωρούνται κορυφαίες, κάνοντας τις μετακινήσεις και ειδικά τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων «παιχνιδάκι».

Οι σχεδιαστές της BMW τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο νέα μάσκα με μεγαλύτερο πλαίσιο, πιο λεπτά φωτιστικά σώματα, επιπλέον αεραγωγούς, κάθετα Air Breathers στα εμπρός πλαϊνά πάνελ, ενσωματωμένες απολήξεις εξαγωγής και καινούργια τρισδιάστατα φώτα πίσω. Επίσης, εμπλούτισαν την παλέτα των χρωμάτων και των ζαντών, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ του πακέτου M Sport και των αξεσουάρ Design Pure Excellence για προσωπική εξατομίκευση.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η σοφιστικέ κομψότητα. Η αποκλειστική δερμάτινη ταπετσαρία Nappa με εκτεταμένο καπιτονέ σχέδιο, οι υψηλής ποιότητας ξύλινες, διακοσμητικές λωρίδες και το πακέτο Ambient σε συνδυασμό με τα φιμέ κρύσταλλα διαμορφώνουν μία εικόνα αρμονικής πολυτέλειας.

Το δερμάτινο τιμόνι έχει βελτιστοποιημένη διάταξη διακοπτών πολλαπλών λειτουργιών, το σύστημα πολυμέσων περιλαμβάνει αναβαθμισμένο hardware και software, οι πίσω επιβάτες ψυχαγωγούνται μέσω της οθόνης αφής full-HD, ενώ για τα κινητά τηλέφωνα ανασχεδιάστηκε η βάση ασύρματης φόρτισης.

Η βελτιστοποιημένη ακουστική μεγιστοποιεί το επίπεδο άνεσης σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Γύρω από τους θόλους των πίσω τροχών, τις κολόνες B, τα καλύμματα υποδοχών ζωνών ασφαλείας, τα πλαϊνά παράθυρα και το πίσω παρμπρίζ τοποθετήθηκε καλύτερη ηχοαπορροφητική επένδυση.

Το Live Cockpit Professional με σύστημα πλοήγησης, πλήρως ψηφιακό ταμπλό οργάνων 12,3 ιντσών και οθόνη ελέγχου (Control Display) 10,2΄΄ με ομοιόμορφα γραφικά είναι στάνταρ. Οι λειτουργίες ελέγχονται είτε μέσω της αφής, είτε από τους διακόπτες, είτε με φωνητικές εντολές, είτε με χειρονομίες. Από τον εξοπλισμό δεν θα μπορούσε να λείπει η αυτοματοποιημένη οδήγηση, το σύστημα παρκαρίσματος, το Microsoft Office 365 με εφαρμογή Skype, το Remote Software Upgrades για ασύρματες ενημερώσεις λειτουργιών του αυτοκινήτου και το BMW Intelligent Personal Assistant σε ρόλο ψηφιακού συνοδηγού.

Όλοι οι κινητήρες, από τον V8 της 750i xDrive με τους 530 ίππους έως τον V12 της M760Li xDrive και τις diesel εκδόσεις, καλύπτουν πλήρως τις προδιαγραφές Euro 6d-TEMP. Οι plug-in υβριδικές εκδοχές φέρουν αναβαθμισμένη μπαταρία υψηλής τάσης και παρέχουν ηλεκτρική αυτονομία από 50 έως 58 χιλιόμετρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης