Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένα κακόβουλο λογισμικό φαίνεται πως έκανε μεγάλη «ζημιά» στην Ferrari καθώς χιλιάδες απόρρητα έγγραφα της διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Η ίδια η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε πως έπεσε θύμα hacking και ότι πολλά εσωτερικά έγγραφα βρίσκονται πλέον ελεύθερα στο διαδίκτυο παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο παραβίασης στα συστήματα ψηφιακής ασφάλειας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπήρξε ούτε ένδειξη παραβίασης των συστημάτων ασφαλείας, ούτε διακοπή των λειτουργιών της εταιρίας ούτε εντοπισμός ransomware.» Αναφέρει στο δελτίο τύπου της η εταιρία η οποία συνέχισε λέγοντας πως εργάζεται για τον εντοπισμό της πηγής της διαρροής.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, μία ομάδα από χάκερς με την ονομασία RansomEXX έχει σπεύσει να αναλάβει την ευθύνη του συμβάντος αναφέροντας χαρακτηριστικά πως διαθέτει απόρρητα αρχεία σε αριθμό 11.073 και χωρητικότητας 6.99 GB. Μάλιστα ξεκαθαρίζουν πως τα έγγραφα αυτά είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο και μπορεί να τα βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος παρά το γεγονός πως πρόκειται για ταυτότητες, διευθύνσεις, συμβόλαια, τεχνικά στοιχεία κ.α.

Για την ώρα δεν είναι γνωστό εάν ανάμεσα στα έγγραφα υπάρχουν και απόρρητες πληροφορίες για την ομάδα της Formula 1, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως πριν λίγες ημέρες η Ferrari είχε ανακοινώσει τη συνεργασία της με μία νέα εταιρία κυβερνοασφάλειας.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης