Την ώρα που στην Ελλάδα δεν υπάρχει καν μια στοιχειώδη συντήρηση του οδικού δικτύου, στην Αγγλία επενδύουν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για την ανάπτυξη Wi-Fi στους αυτοκινητόδρομους.

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια βρετανική αρχή, θα επενδυθούν 150 εκατ. λίρες για τη διαδικτυακή κάλυψη του αυτοκινητόδρομου Α2/Μ2 που συνδέει το Λονδίνο με το Κεντ. Το πρόγραμμα Wi-Fi θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2017 και στόχος είναι να κάνουν τα ταξίδια ασφαλή, αξιόπιστα και να καλύψουν τις ανάγκες των χρηστών, προσφέροντας συνεχή ενημέρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια το project θα επεκταθεί και σε άλλους δρόμους, ώστε η χώρα να είναι έτοιμη να καλύψει τα μελλοντικά αυτόνομα οχήματα και τις τεχνολογίες αλληλεπίδρασης μεταξύ τους. Επίσης, σε όλους τους αυτοκινητόδρομους θα τοποθετηθούν προηγμένα ραντάρ και συστήματα, για τον άμεσο εντοπισμό των ακινητοποιημένων οχημάτων. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα εγκατασταθούν «έξυπνοι» φωτεινοί σηματοδότες στις διασταυρώσεις για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και αισθητήρες που θα παρακολουθούν τις συνθήκες σε σήραγγες και γέφυρες.

Με αυτό τον τρόπο, οι αρμόδιες αρχές θα ελέγχουν καλύτερα όχι μόνο την κυκλοφορία, αλλά και το οδόστρωμα, αντιμετωπίζοντας έγκαιρα τυχόν φθορές και εξοικονομώντας χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης