Πιο ελκυστική εμφάνιση, πλούσιους χώρους, υψηλά επίπεδα πρακτικότητας και πλήρη γκάμα κινητήρων, διαθέτει η νέα γενιά του μεσαίου πολυμορφικού της γερμανικής μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Touran παρουσιάστηκε επίσημα από την VW, λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης, με τις παραγγελίες να ξεκινούν στα μέσα του καλοκαιριού και τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο.

Σχεδιαστικά, το Touran υιοθετεί πολλά στοιχεία από το Golf, έχοντας πιο καθαρές γραμμές και νεανικό σχήμα. Σε σχέση με τον προκάτοχό του είναι πιο μακρύ κατά 12 εκατοστά, με το μεταξόνιο να έχει αυξηθεί κατά 11 εκατοστά. Παρά τις μεγαλύτερες διαστάσεις, το συνολικό βάρος έχει μειωθεί – ανάλογα την έκδοση – έως 62 κιλά, συμβάλλοντας στη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και την μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καμπίνα έχει premium αίσθηση και διακρίνεται για την ευελιξία, την πρακτικότητα και την εργονομία. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται όλα τα προηγμένα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, με τη μεγάλη οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, να δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα. Ο χώρος αποσκευών έχει μεγαλώσει τόσο στην πενταθέσια, όσο και στην επταθέσια έκδοση, με την VW να αναφέρει πως έχει το πιο ευρύχωρο πορτμπαγκάζ στην κατηγορία του.

Κάτω από το καπό, βρίσκονται τρεις κινητήρες βενζίνης και ισάριθμοι πετρελαίου. Στη βάση της γκάμας είναι ο 1.2 TSI με τους 110 ίππους, ακολουθεί ο 1.4 TSI των 150 ίππων και στην κορυφή είναι ο 1.8 TSI απόδοσης 180 ίππων. Στους diesel, έχουμε τον 1.6 TDI των 110 ίππων και τον 2.0 TDI με 150 και 190 ίππους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης