Δύο κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Volkswagen AG και η Ford Motor Company, ανακοίνωσαν την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (Memorandum of Understanding), με στόχο να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα κάθε εταιρείας και να παρέχουν καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες παγκοσμίως.

Οι εταιρείες διερευνούν πιθανά projects σε αρκετούς τομείς, όπως την εξέλιξη μιας σειράς επαγγελματικών οχημάτων. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η προτιθέμενη συνεργασία δεν θα εμπεριέχει αλλαγές μετοχικών κεφαλαίων και ανταλλαγές μετοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανυπομονούμε να εξετάσουμε μαζί με την ομάδα της Volkswagen τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε, ώστε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών επαγγελματικών οχημάτων. Η πιθανή συμμαχία με το VW Group είναι ακόμη ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να βελτιώσουμε την επιχειρηματική μας ευρωστία, δημιουργώντας μία επιτυχημένη, παγκόσμια προϊοντική γκάμα και επεκτείνοντας τις δυνατότητές μας» τόνισε ο Jim Farley, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ford.

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής στρατηγικής του Volkswagen Group, Dr. Thomas Sedran, δήλωσε: «Οι αγορές και η ζήτηση των πελατών μεταβάλλονται με απίστευτη ταχύτητα. Και οι δύο μάρκες έχουν ήδη ισχυρές θέσεις σε διαφορετικές κατηγορίες επαγγελματικών οχημάτων. Η προσαρμογή στις αυξανόμενες προκλήσεις επιτάσσει την απόκτηση ευελιξίας μέσω συνεργασιών. Η πιθανή βιομηχανική συνεργασία με τη Ford θεωρείται ως μία ευκαιρία για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των δύο εταιρειών σε όλο τον κόσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης