Στην πανέμορφη λίμνη Worthersee της Αυστρίας, εκεί όπου διοργανώνεται κάθε χρόνο το ομώνυμο φεστιβάλ του VW Group, επέλεξε η γερμανική φίρμα να παρουσιάσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά πρωτότυπα μοντέλα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Golf GTE Sport Concept, μπορεί να βασίζεται στην plug-in υβριδική έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου, αλλά δεν θυμίζει τίποτα από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής. Η σχεδίαση του είναι ιδιαίτερα προχωρημένη, με το αμάξωμα να είναι όλο από ανθρακονήματα και τις πόρτες να ανοίγουν προς τα πάνω (τύπου gullwing).

Η καμπίνα είναι φουτουριστική, περιλαμβάνοντας ανθρακονήματα σε πολλά σημεία, μπάκετ καθίσματα με ζώνες πέντε σημείων, διάφανες οθόνες στον πίνακα οργάνων και κολόνα τιμονιού από συνθετικά υλικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 1.6 TSI, ο οποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο ένας βρίσκεται στον πίσω άξονα και ο άλλος είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο DCT έξι σχέσεων. Η συνδυαστική ισχύς φθάνει τους 400 ίππους και η μέγιστη ροπή τα 670 Nm.

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 4,3 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης