Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον των τεσσάρων τροχών. Από τον επόμενο χρόνο αναμένουμε στην αγορά πλειάδα νέων μοντέλων που κινούνται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτροκινητήρων.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει τεράστια ποσά για τη εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας. Τα οφέλη από τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πολλά, ωστόσο υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που δεν έχουν καταφέρει να λύσουν. Τη γρήγορη φόρτιση των μπαταριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η startup εταιρία, Echion Technologies, υποστηρίζει πως κατάφερε αυτό που φαινόταν αδύνατον για τους μεγάλους κατασκευαστές. Να εξελίξει μία τεχνολογία που επιτρέπει τη φόρτιση των μπαταριών των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στον ελάχιστο χρόνο.

Οι Jean de la Verpilliere και Alex Groombridge, συνιδρυτές της εταιρείας, δήλωσαν ότι βρήκαν τον τρόπο να φορτίζουν τα αυτοκίνητα σε μόλις έξι λεπτά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Echion Technologies δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι η τεχνολογία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης και δεν αποκλείεται το 2020 να περάσει στην παραγωγή.

Αν ισχύει αυτό, τότε οι δύο νεαροί επιστήμονες θα αποτελέσουν το «μήλον της Έριδος» για όλους τους κατασκευαστές, καθώς έχουν ανακαλύψει το πολυτιμότερο μυστικό, αυτό που αλλάζει άρδην τις ισορροπίες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης