Τον Δεκέμβριο του 2019 συγκέντρωσε μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στα crash test του οργανισμού Euro NCAP, λαμβάνοντας 5 αστέρια και 95% για την προστασία των επιβατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα, ο ευρωπαϊκός οργανισμός απένειμε στο νέας γενιάς hatchback το βραβείο “Advanced”, για τη λειτουργία του πρωτοποριακού συστήματος «Local Hazard Warning», που περιλαμβάνεται στον βασικό  εξοπλισμό του Golf. 

Πρόκειται για το σύστημα επικοινωνίας car-to-x, το οποίο μέσω της Προειδοποίησης Τοπικού Κινδύνου «Local Hazard Warning», προσφέρει τη δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των επιβατικών αυτοκινήτων αλλά και των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης που εφοδιάζονται με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, προειδοποιώντας τους οδηγούς για επικείμενους κινδύνους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω της τεχνολογίας ITS-G5, μοντέλα όπως το Golf μεταδίδουν σήμα σε άλλα οχήματα σε περίπτωση βλάβης ή ακινητοποίησης, ώστε οι οδηγοί που πλησιάζουν να μειώσουν ταχύτητα και να είναι πιο προσεκτικοί. 

Σύντομα, οι λειτουργίες του συστήματος θα επεκταθούν, προειδοποιώντας τους οδηγούς για μοτοσυκλέτες ή τρακτέρ. 

«Πρόκειται για ένα συναρπαστικό σύστημα ασφαλείας που προσφέρει τη δυνατότητα βοήθειας προς τους χρήστες των δρόμων οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν δυσκολία να προστατευτούν, όπως οι μοτοσικλετιστές. Βρίσκεται ήδη στον οδικό χάρτη του Euro NCAP αλλά για να γίνει κατανοητή η δυναμική του πρέπει να εξοπλιστούν και άλλα αυτοκίνητα με το συγκεκριμένο σύστημα. Συγχαρητήρια στη Volkswagen που πρόσθεσε αυτήν την τεχνολογία στον βασικό εξοπλισμό ενός αυτοκινήτου με τόσο υψηλές πωλήσεις, όπως του Golf», δήλωσε ο Michiel van Ratingen, Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης