Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σφαέλος

Το Concept Recharge της Volvo Cars μας προϊδεάζει για τα επόμενα βήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας σχετικά με το πλάνο κλιματικής ουδετερότητας αλλά και των νέων αμιγών ηλεκτρικών μοντέλων της. Ένα συγκεκριμένο και αυστηρά μελετημένο Concept που ασχολείται τόσο με τους τομείς ανάπτυξης ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου όσο και με την εξέλιξη του στα υπόλοιπα τμήματα της Σουηδικής φίρμας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τους στόχους της εταιρείας, επιθυμία τους είναι έως το 2030 να κατασκευάζουν και να διαθέτουν μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ αμέσως μετά στοχεύουν στην κλιματική ουδετερότητα τους ως εταιρεία μια δεκαετία αργότερα, το 2040.

Είναι φανερό ότι η Volvo Cars, είναι σε σημείο δράσης πλέον για την μείωση του άνθρακα όχι μόνο αναφερόμενη στο ίδιο το αυτοκίνητο αλλά και με την βοήθεια αντικατάστασης πλαστικών εξαρτημάτων στον εσωτερικό χώρο, με βιώσιμα υλικά, με την χρήση των πλέον ελαστικών από ανακυκλώσιμα και ανανεώσιμα υλικά καθώς και με την βελτίωση της αεροδυναμικής. 

Μίλησαν επίσης για την χρήση καθαρής ενέργειας καθώς με αυτόν τον τρόπο θα έχει την δυνατότητα να μειωθεί κατά 80% την επίπτωση του CO2 καθ’όλη την διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Owen Ready (Όουεν Ρέντι), Επικεφαλής Στρατηγικής και Σχεδιασμού Μάρκας στη Volvo Cars, δηλώνει:

 «Καθώς μπαίνουμε στην εποχή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το πόσο μακριά μπορείς να οδηγήσεις με μία πλήρη φόρτιση θα είναι μία σημαντική παράμετρος. Η εύκολη προσέγγιση είναι να προσθέσουμε περισσότερες μπαταρίες, αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο με την απλή προσθήκη ενός μεγαλύτερου δοχείου καυσίμου – οι μπαταρίες αθροίζουν επιπλέον βάρος και αυξάνουν το αποτύπωμα άνθρακα. Επομένως, για να διευρύνουμε την αυτονομία πρέπει να αυξήσουμε τη συνολική εξοικονόμηση. Με το Concept Recharge εξερευνούμε τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην ανάγκη για οικονομία και την επιθυμία για τους χώρους, την πρακτικότητα και την οδηγική εμπειρία που προσφέρουν τα σημερινά SUV.»

Αν αναρωτιέστε για την εσωτερική σχεδίαση με το Concept Recharge, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι περιλαμβάνει πολλά βιώσιμα υλικά, φυσικά και ανακυκλωμένα – υφάσματα που δημιουργούνται με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο και ελαφρά συνθετικά υλικά που προέρχονται από φυσικές πηγές. Ο λόγος που διάλεξαν τα υφάσματα αυτά αποτυπώνεται στην αντοχή με το πέρασμα του χρόνου ενώ παράλληλα μειώνουν την χρήση πλαστικού σε όλους τους χώρους του.
 
Η Lisa Reeves (Λίζα Ριβς), Επικεφαλής Εσωτερικής Σχεδίασης αναφέρει:

«Με το Concept Recharge, δημιουργήσαμε έναν άνετο και λειτουργικό οικογενειακό χώρο.Στην καμπίνα δημιουργήθηκαν εκλεπτυσμένες φόρμες μέσα από τη χρήση φυσικών υλικών και την αρμονία υφών και χρωματικών τόνων, αντανακλώντας τη διαχρονική κομψότητα του premium σκανδιναβικού design.» 

Ο Owen Ready δηλώνει επίσης:

«Καθώς η ζήτηση των καταναλωτών για τα οφέλη των SUV παραμένει υψηλή, είμαστε αποφασισμένοι να παράγουμε αυτοκίνητα που προσφέρουν την ασφάλεια και την άνεση που ζητούν οι πελάτες, αλλά και να μειώνουμε την περιβαλλοντική επίπτωση που τα συνοδεύει». 

 

 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης