Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η αλήθεια είναι πως συνήθως, στα βίντεο με διαπληκτισμούς στο δρόμο, πρωταγωνιστούν άτομα νεότερης ηλικίας που ακόμα το αίμα τους «βράζει» και δεν μπορούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο απίστευτο όμως σημερινό περιστατικό, ο 69χρονος Robinson ενεπλάκη σε λογομαχία με νεαρό αναβάτη μηχανής, και η καταδίωξη που ακολούθησε κατεγράφη όλη από την δική του dashcam – υλικό που βοήθησε στην καταδίκη του. Όπως φαίνεται και στα πλάνα, η καταδίωξη ξεκίνησε στον δρόμο, με τον 69χρονο να κάνει τα πάντα για να μπορέσει να «πιάσει» τον μηχανόβιο, σε σημείο που φτάνει να κινείται με 80χλμ./ώρα ανάμεσα στις λωρίδες, να περνά από πεζοδρόμια και τελικά να τον ρίχνει από τη μηχανή με μεγάλη ταχύτητα σε έναν χωματόδρομο.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Ρόμπινσον είπε αρχικά ψέματα στην αστυνομία υποστηρίζοντας πως δεν υπήρχε dashcam στο αυτοκίνητο τη στιγμή του ατυχήματος. Το ίδιο το βίντεο όμως κατέληξε να δείχνει το έγκλημα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο ο Ρόμπινσον κυνήγησε και τράκαρε τον μηχανόβιο. Όταν η αστυνομία βρήκε τη κάμερα, ομολόγησε την ενοχή του για επικίνδυνη οδήγηση και παρεμπόδιση της αστυνομίας.

 

«Το να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε το αυτοκίνητό του ως όπλο, όπως κάνατε για να διευθετήσει μια μνησικακία με έναν πιο ευάλωτο χρήστη του δρόμου είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και η ποινή πρέπει να το αντικατοπτρίζει αυτό», είπε ο δικαστής που τον καταδίκασε σε ποινή 8μηνών και αφαίρεση διπλώματος για 3 χρόνια και 4 μήνες. Ο μηχανόβιος δεν τραυματίστηκε σοβαρά, παρά την βιαιότητα της σύγκρουσης.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης