Την Κυριακή 13 Αυγούστου, συνέβη ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη φημισμένη πίστα του Nurburgring, με την εμπλοκή δέκα αυτοκινήτων και τον τραυματισμό ισάριθμων ανθρώπων.

Σιγά σιγά έρχονται στη δημοσιότητα τα πρώτα video από το σημείο όπου συνέβη η καραμπόλα. Μάλιστα, οι επιβάτες μιας BMW M135i που ακολουθούσε, είδαν με τα μάτια τους τον οδηγό ενός Audi να χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου προσπαθώντας να επιβραδύνει και να προσκρούει σε άλλο όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι, το ατύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των λεγόμενων «τουριστικών διαδρομών» για το κοινό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας, supercar με πινακίδες από Λουξεμβούργο εμφάνισε διαρροή λαδιών στο «Fuchsrohre», ένα από τα πιο γρήγορα κομμάτια του circuit.

Αυτό είχε ως συνέπεια, οι οδηγοί που ακολουθούσαν να χάσουν τον έλεγχο των οχημάτων και να συγκρουστούν μεταξύ τους. Η πίστα έκλεισε αμέσως και τα σωστικά συνεργεία απομάκρυναν τους εγκλωβισμένους. Τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, ενώ άλλοι έξι ήταν ελαφρά τραυματισμένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, 30 πυροσβέστες, δεκάδες αστυνομικοί, πέντε ασθενοφόρα, δύο ελικόπτερα και ένα ιατρικό όχημα πρώτων βοηθειών. Οι υλικές ζημιές ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ωστόσο, αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η υγεία των τραυματιών.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται την πίστα του Nurburgring, γνωστή και ως «Πράσινη Κόλαση», ανέθεσε σε ειδικό πραγματογνώμονα να εξετάσει τις συνθήκες του ατυχήματος.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης