Στην εκδήλωση Nissan Future οι Γιαπωνέζοι αποκάλυψαν το Ariya, ένα Concept Car  που είναι κατασκευασμένο σε ένα ειδικά μονοθέσιο σασί. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έρευνα, ανάπτυξη και επίδειξη υψηλών επιδόσεων, όπως και για το πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του επιβατικού Nissan Ariya σε ένα ειδικά κατασκευασμένο μονοθέσιο σασί.

Ο Juan Manuel Hoyos, γενικός διευθυντής του τμήματος παγκόσμιου μάρκετινγκ της Nissan δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το Nissan Ariya Single Seater Concept από την εκδήλωση μας στο Nissan Futures. Στην Nissan, τολμάμε να κάνουμε αυτό που δεν κάνουν οι άλλοι. Με αυτό το concept θέλουμε να δείξουμε τις δυνατότητες υψηλών επιδόσεων του συστήματος μετάδοσης κίνησης του Ariya σε ένα πλαίσιο εμπνευσμένο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό που όχι μόνο υποδηλώνει τη σχεδίαση και το στυλ του επιβατικού αυτοκινήτου που το ενέπνευσε, αλλά δείχνει επίσης μια νέα και αποτελεσματική γλώσσα απόδοσης EV. Λειτουργώντας ως βάση δοκιμών για μελλοντική τεχνολογική εξέλιξη, αυτό το πρωτότυπο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ενθουσιασμού από το δρόμο στην πίστα και επίσης να επιδείξει την τεχνογνωσία της Nissan στη μεταφορά γνώσης και τεχνολογίας από την πίστα των αγώνων στο δρόμο.»

Το νέο Concept Car της Nissan είναι βασισμένο στο αμιγώς ηλεκτρικό SUV Nissan Ariya. Ξεκινώντας από την φωτιζόμενη μάσκα «V» motion, η οποία είναι γνωστή στα επιβατικά μοντέλα της Nissan. Όπως και η πλαϊνή όψη η οποία έχει αντληθεί από τις ρευστές και αποδοτικές επιφάνειες του Ariya, με εμπλουτισμένο το μεγαλύτερο μέρος από ανθρακονήματα.

Μια άλλη πηγή έμπνευσης για την Nissan αποτέλεσε η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA της Formula E. Μέσω των αγώνων  αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων η Nissan δείχνει τον ενθουσιασμό και την διασκέδαση που μπορεί να προσφέρει ένα ηλεκτρικό όχημα, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί έρευνες για την ανάπτυξη των EVs.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Tommaso Volpe, παγκόσμιος διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan ανέφερε:

«Η Nissan ανταγωνίζεται στη Formula E όχι μόνο για το αποτέλεσμα στην πίστα, αλλά και για να υποστηρίξει την ανάπτυξη συναρπαστικών ηλεκτρικών οχημάτων για τους αγοραστές”, “Τα προγράμματά μας για EV τροφοδοτούν με πληροφορίες το πρόγραμμα Formula E και αντίστροφα, επιτρέποντας τη μεταφορά τεχνολογίας από το δρόμο στην πίστα και αντίστροφα. Το Nissan Ariya Single Seater Concept εξερευνά τον συνδυασμό του πλήρως ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης, των διπλών κινητήρων και του επαναστατικού συστήματος τετρακίνησης του Ariya με ένα καθαρό αγωνιστικό πλαίσιο μονοθέσιου, αποτελώντας μια ισχυρή απόδειξη του πόσο συναρπαστικά θα μπορούσαν να είναι τα ηλεκτρικά οχήματα.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης