Του Λουκά Παπαλάμπρου

Μοναδικά επίπεδα πολυτέλειας, βρετανική κομψότητα, ανέσεις business class, εντυπωσιακή απόδοση ισχύος και εμπνευσμένες τεχνικές κατασκευής. Η νέα limo της Bentley είναι εδώ, έτοιμη να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση των εκλεκτών πελατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με την απερχόμενη, η καινούργια Flying Spur έχει μεγαλύτερο μήκος (5,32 μέτρα) και πιο δυναμικό σχεδιασμό. Βασίζεται στην πλατφόρμα MSB, την ίδια δηλαδή με την Porsche Panamera, με το χειροποίητο σήμα στο καπό να αποθηκεύεται και να αναδύεται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες της Flying Spur περνούν τον περισσότερο χώρο στο πίσω κάθισμα, με τον προσωπικό οδηγό να αναλαμβάνει τις μετακινήσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας ακριβώς αυτό κατά νου, οι άνθρωποι της Bentley έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην άνεση των πίσω επιβατών, τοποθετώντας καθίσματα τύπου πολυθρόνας και όλα τα ηλεκτρονικά καλούδια, από ανεξάρτητο κλιματισμό έως λειτουργία μασάζ.

Όλες οι επιφάνειες καλύπτονται από ανώτερης ποιότητας δέρμα, το οποίο προσφέρεται σε 15 αποχρώσεις. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το πρώτο της μάρκας που ενσωματώνει τις περιστρεφόμενες οθόνες (Bentley Rotating Display), με όλα τα όργανα να είναι ψηφιακά.

Το ξύλο, το αλουμίνιο και το δέρμα συνδυάζονται αρμονικά στο σαλόνι του οχήματος, με την πανοραμική ηλιοροφή να ανοίγει σε δύο τμήματα, ανάλογα τις επιθυμίες των επιβατών.

Ο εξοπλισμός είναι υπερπλούσιος, περιλαμβάνοντας κάθε σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, όπως το Night Vision για ασφαλείς μετακινήσεις τη νύχτα, το Head-up Display επαυξημένης πραγματικότητας και την τεχνολογία αυτόματου φρεναρίσματος.

Για την κίνηση της ναυαρχίδας της Bentley φροντίζει ο πανίσχυρος W12 6.0 biturbo κινητήρας απόδοσης 635 ίππων και 900 μοτέρ. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της ZF, σύστημα ενεργής τετρακίνησης και τετραδιεύθυνσης.

Παρά τον τεράστιο όγκο, η Flying Spur καλύπτει από στάση τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 333 χλμ./ώρα. 

Οι παραγγελίες θα ανοίξουν το φθινόπωρο, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για τις αρχές του 2020.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης