Περισσότεροι από 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πίστα του Nurburgring, έπειτα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν πολλά αυτοκίνητα.

Το ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής (13/8), κατά τη διάρκεια των λεγόμενων «τουριστικών διαδρομών» για το κοινό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας, supercar με πινακίδες από Λουξεμβούργο εμφάνισε διαρροή λαδιών στο σημείο «Fuchsrohre», ένα από τα πιο γρήγορα κομμάτια του circuit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό είχε ως συνέπεια, οι οδηγοί που ακολουθούσαν να χάσουν τον έλεγχο των οχημάτων και να συγκρουστούν μεταξύ τους. Η πίστα έκλεισε αμέσως και τα σωστικά συνεργεία απομάκρυναν τους εγκλωβισμένους. Τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, ενώ άλλοι έξι ήταν ελαφρά τραυματισμένοι.

Συνολικά, έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, 30 πυροσβέστες, δεκάδες αστυνομικοί, πέντε ασθενοφόρα, δύο ελικόπτερα και ένα ιατρικό όχημα πρώτων βοηθειών. Οι υλικές ζημιές ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ωστόσο, αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η υγεία των τραυματιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία που διαχειρίζεται την πίστα του Nurburgring, γνωστή και ως «Πράσινη Κόλαση», ανέθεσε σε ειδικό πραγματογνώμονα να εξετάσει τις συνθήκες του ατυχήματος.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης