Με πολύ χαμηλή βαθμολογία και με μόλις 3 αστέρια ασφαλείας κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις δοκιμές πρόσκρουσης του Εuro NCAP τα Toyota Aygo, Citroen C1 και Peugeot 107. Τα τρία αυτοκίνητα, που έχουν πρόσφατα ανανεωθεί (facelift), δοκιμάστηκαν από τον ανεξάρτητο οργανισμό, αλλά το αποτέλεσμα ήταν σαφές, δείχνοντας πως δεν έχουν γίνει βήματα προόδου όσον αφορά στην ασφάλεια των επιβατών.

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας του Euro NCAP, Dr Michiel Van Ratingen, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα πρωτόκολλα δοκιμής μας έχουν εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν περισσότερες δοκιμές και οι απαιτήσεις έχουν γίνει πιο αυστηρές. Πολλές εταιρείες έχουν κατασκευάσει τελευταία αυτοκίνητα, για να επιτύχουν την υψηλότερη βαθμολογία. Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε ότι υπάρχουν και άλλοι που εξακολουθούν να προσφέρουν δημοφιλή best sellers χωρίς να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις για τη στοιχειώδη ασφάλεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε απάντηση στις δοκιμές του Euro NCAP, οι τρεις εταιρείες δεσμεύτηκαν να προσθέσουν στον βασικό εξοπλισμό των αυτοκινήτων τους και μάλιστα από τον Ιούλιο του 2013 τα εξής: πλευρικούς αερόσακους και τύπου κουρτίνας, ηλεκτρονικό έλεγχο της σταθερότητας, υπενθύμιση πρόσδεσης ζώνης ασφαλείας επιβατών και καθίσματα ISOFIX.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης