Μπορεί πριν μερικές μέρες να διέρρευσαν οι φωτογραφίες του πρώτου SUV στην ιστορία της Ferrari, πλέον η ιταλική φίρμα μας «δίνει» την πρώτη επίσημη εικόνα. Το νέο μοντέλο έχει μεγάλες βλέψεις και οι υπεύθυνοι του τμήματος marketing παίζουν ένα εξαιρετικό παιχνίδι εντυπώσεων, καθώς εδώ και μήνες η αναμονή έχει στρέψει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην Purosangue. 

Αξίζει η αναμονή για το πρώτο SUV στην ιστορία της Ferrari
Κοιτώντας το μπροστινό μέρος, βλέπουμε του προβολείς να χωρίζονται από μία γραμμή (μέρος του αμαξώματος) θυμίζοντας αρκετά την SF90, ενώ κυρίαρχα highlights είναι οι μεγάλοι αεραγωγοί και οι μεγάλες καμπύλες του καπό. Έχοντας πλέον τόσο τις κατασκοπευτικές εικόνες όσο και το επίσημο teaser είμαστε βέβαιοι πως η αναμονή αξίζει. Στο πλάι βλέπουμε ξεχωρίζουν οι κρυμμένες χειρολαβές και οι μαύρες επενδύσεις, ενώ στο πίσω μέρος η SUV υπογραφή είναι ξεκάθαρη με τετραγωνισμένα φώτα, μικρή αεροτομή και τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επτασφράγιστο μυστικό ακόμα το κινητήριο σύνολο που θα επιλεχθεί
Εδώ και σχεδόν μία τριετία, οι φήμες γύρω από του κινητήρες της Purosangue οργιάζουν. Επικρατέστερο σενάριο, θέλει το πρώτο SUV της ιταλικής φίρμας να συνεργάζεται με έναν V8 κινητήρα ο οποίος θα μειώνει τις εκπομπές ρύπων του συνδυασμένος με υβριδικό σύστημα. Παράλληλα μην ξεχνάμε πως η Ferrari έχει υποσχεθεί να διατηρήσει και τον V12 κινητήρα στη γκάμα της, όμως παραμένει άγνωστο εάν θα τροφοδοτεί την γρήγορη έκδοση του SUV. Οι πιο συντηρητικοί αναφέρουν ότι η πιο συνετή επιλογή όλων, αποτελεί ο υβριδικός V6 από την 296 GTB με απόδοση 830 ίππους και 740 Nm ροπής (ο μη υβριδικός αποδίδει 663 ίππους).

Η Purosangue θα παρουσιαστεί εντός του 2022 με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται το 2023, για το πρώτο SUV στην ιστορία της Ferrari. Μία ιστορική στιγμή για την αυτοκινητοβιομηχανία που δείχνει πως τελικά τα SUV σταδιακά θα είναι μονοπώλιο στην αγορά.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης