Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συμβαίνει με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο ιδιοκτήτης της φημισμένης σουηδικής φίρμας κατασκευής hypercars, Christian von Koenigsegg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Μάιο του 2017, ένας από τους επίσημους δοκιμαστές της εταιρείας, έχασε τον έλεγχο της σπάνιας Agera RS Gryphon κατά τη διάρκεια του test drive, με αποτέλεσμα το υπέροχο όχημα να καταλήξει σε ένα αρδευτικό κανάλι και να υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές.

Το συγκεκριμένο hypercar ήταν παραγγελία πελάτη από τις ΗΠΑ και μόλις είχε βγει από το εργοστάσιο. Ο εκλεκτός αγοραστής ενημερώθηκε για το συμβάν, με την Koenigsegg να του κατασκευάζει άλλο αντίτυπο. Το συγκεκριμένο αποφάσισε να το φτιάξει και να το κρατήσει στον στόλο της ως όχημα δοκιμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί το επιδιόρθωσαν και ένα χρόνο αργότερα ήρθε η ώρα να πατήσει εκ νέου τους τροχούς στην άσφαλτο. Η τύχη δεν είναι με το μέρος της Agera RS Gryphon όμως. Ο δοκιμαστής την τράκαρε μόλις βγήκε από τις εγκαταστάσεις και μάλιστα κοντά στην πίστα της NEVS στο Trollhattan, όπως και την πρώτη φορά.

Θυμίζουμε πως, η παραγωγή της Agera RS των 1.160 ίππων περιορίστηκε στις 25 μονάδες και έκανε sold out σε χρόνο ρεκόρ, παρά την τιμή του 1,6 εκατομμυρίου δολαρίων (χωρίς τους φόρους). 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης