Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου PACE! και της προώθησης της ηλεκτροκίνησης, η Opel ανακοίνωσε ότι προχωρά στην τοποθέτηση 160 σταθμών φόρτισης στην πόλη του Rüsselsheim.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται στο κρατίδιο του Hesse και αποτελεί την έδρα της γερμανικής μάρκας. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Kassel, την FLAVIA IT και την PLUG’n CHARGE, δύο εταιρείες που ειδικεύονται στις υποδομές φόρτισης, ο κατασκευαστής θα διεξάγει έρευνες σχετικά με την εξεύρεση ιδανικών λύσεων στον τομέα των δικτύων ηλεκτροδότησης για το μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, η Opel θα εγκαταστήσει το επόμενο διάστημα ένα έξυπνο σύστημα φόρτισης και υποδομών. Συνολικά θα δημιουργηθούν 160 σταθμοί οι οποίοι θα εξυπηρετούν τις ανάγκες φόρτισης του στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Μηχανολογικού Κέντρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της εταιρείας και των συνεργατών του προγράμματος είναι να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις στον τομέα της ηλεκτρικής φόρτισης και στις απαιτήσεις εξάπλωσης του δικτύου. Το ρεύμα και ο χρόνος φόρτισης έχουν προσαρμοστεί με γνώμονα την ιδιαίτερη χρήση των υπό εξέλιξη αυτοκινήτων με τη βοήθεια ενός έξυπνου συστήματος ελέγχου. Οι έξυπνες υποδομές θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη φόρτιση όλου του στόλου παρά τις υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων και όλο αυτό με την ελάχιστη δυνατή εξάπλωση του υπάρχοντος δικτύου ηλεκτροδότησης.

«Η ενεργειακή μετάβαση έχει ξεκινήσει, αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι να κάνουμε το επόμενο βήμα στον τομέα των μεταφορών, ειδικά στο κρατίδιο του Hesse όπου περίπου το μισό της ενεργειακής ζήτησης απορρέει από τις μεταφορές. Γι’ αυτό ακριβώς προωθούμε την ηλεκτροκίνηση σε συνάρτηση, μεταξύ άλλων, με την ευρεία υποστήριξη των υποδομών φόρτισης. Είναι μεγάλη μας χαρά που ένας κατασκευαστής όπως η Opel, θα παίζει ηγετικό ρόλο και θα καινοτομεί στην ανάπτυξη των μεταφορών του αύριο» δήλωσε ο Tarek Al-Wazir, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Ομόσπονδου Κρατιδίου του Hesse.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης