Στην επερχόμενη έκθεση της Φρανκφούρτης, που ανοίγει τις πύλες της τον επόμενο μήνα, θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο η νέα γενιά του επιτυχημένου εμπορικά SUV της Porsche.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με περισσότερες από 500.000 πωλήσεις στα 15 χρόνια πορείας στην παγκόσμια αγορά, το Cayenne είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα της κατηγορίας. Προκειμένου να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Κίνα, η γερμανική εταιρεία είναι έτοιμη να προσφέρει στους εκλεκτούς πελάτες της ένα πανίσχυρο και τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο.

Η τρίτη γενιά του Cayenne βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τα Audi Q7, Bentley Bentayga και το πολυαναμενόμενο Lamborghini Urus, κάνοντας χρήση αλουμινίου και χάλυβα υψηλής αντοχής. Παρά τις μεγάλες διαστάσεις του αμαξώματος και τον εμπλουτισμό με πλειάδα συστημάτων, το βάρος είναι σημαντικά μειωμένο, προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς και της οικονομίας καυσίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχεδιαστική φιλοσοφία παραμένει ίδια, με τους σχεδιαστές της Porsche να αναδεικνύουν περαιτέρω τα σπορ χαρακτηριστικά του Cayenne. Πιο πολυτελές, κομψό και άνετο θα είναι το εσωτερικό, περιλαμβάνοντας στη φαρέτρα του όλες τις τεχνολογίες.

Μηχανικά δεν αναμένουμε εκπλήξεις, με τους V6 και V8 κινητήρες να προέρχονται αυτούσιοι από την Panamera, αποδίδοντας από 340 έως 540 ίππους. Φυσικά, δεν θα λείπουν οι υβριδικές εκδόσεις Hybrid και Hybrid S ισχύος 460 και 670 ίππων, αντίστοιχα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης