Το πολυαναμενόμενο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γερμανικής μάρκας βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης. Η σχεδίαση του έχει ολοκληρωθεί και πλέον το μόνο που απομένει είναι να το δούμε στην τελική του μορφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παγκόσμια πρεμιέρα της Taycan θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Αμέσως μετά θα περάσει την πόρτα του εργοστασίου στο Zuffenhausen και θα ξεκινήσει η κατασκευή.

Οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με την Porsche να εξετάζει ήδη την αύξηση της παραγωγής προκειμένου να ικανοποιήσει τους πελάτες. Οι αιτήσεις για την απόκτηση του μοντέλου έφθασαν ήδη τις 30.000, με την εταιρεία στις ΗΠΑ να ανακοινώνει ότι κάθε αντιπρόσωπος μπορεί να δέχεται έως 50 παραγγελίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι η Taycan ανήκει στην κατηγορία των sport sedan και τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδοντας συνδυαστικά περισσότερους από 600 ίππους. Για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται λιγότερα από 3,5 δευτερόλεπτα και για τα 200 χλμ./ώρα περίπου 12΄΄. Η αυτονομία ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα, ενώ με μία φόρτιση διάρκειας 15 λεπτών εξασφαλίζει κίνηση για 400 χλμ., με τις μπαταρίες να λειτουργούν στα 800V.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης