Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η νέα γενιά του κορυφαίου hot hatchback αναμένεται σύντομα στη χώρα μας. Το εμβληματικό σπορ hatchback με τον δίλιτρο κινητήρα των 245 ίππων και των 370 Nm ροπής θα είναι διαθέσιμο προς παραγγελία από τον επόμενο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Volkswagen το χαρακτηρίζει ως το πιο ψηφιακό GTI όλων των εποχών. Ολόκληρη η ηλεκτρονική αρχιτεκτονική του έχει δημιουργηθεί από το μηδέν. Η νέα γενιά λογισμικού και υλικών είναι απτή τόσο στο εσωτερικό όσο και κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό, ο οδηγός έχει πρόσβαση σε έναν ψηφιακά δικτυωμένο κόσμο με οθόνες και χειριστήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο σύστημα ελέγχου «Vehicle Dynamics Manager» ρυθμίζει το ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού XDS, καθώς και την εγκάρσια δυναμική του προαιρετικά ελεγχόμενου «Dynamic Chassis Control», εξασφαλίζοντας την ιδανική ισορροπία μεταξύ της δυναμικής συμπεριφοράς και της άνεσης.

Ο 2.0 TSI κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG7 και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Η αεροδυναμική του έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται στάνταρ τα πιο προηγμένα συστήματα, όπως το «Lane Assist» και το «Autonomous Emergency Braking Front Assist».

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν το Digital Cockpit, η οθόνη αφής 8,25 ιντσών και ο εσωτερικός φωτισμός. Για το Golf GTI όγδοης γενιάς, η VW έχει αναπτύξει μια νέα πανοραμική ανακλινόμενη ηλιοροφή, η οποία λειτουργεί με την αφή.

Οι τιμές του αυτοκινήτου θα ανακοινωθούν λίγο πριν το λανσάρισμα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη Γερμανία ξεκίνησε την εμπορική του πορεία με αρχική τιμή τα 37.607,38 ευρώ.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης