Η κορεατική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα της νέας γενιάς του supermini, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι το αυτοκίνητο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης, που ανοίγει τις πύλες της στις 3 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το i20 είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai στην Ευρώπη που υιοθετεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Sensuous Sportiness», η οποία χαρακτηρίζεται από τέσσερα βασικά στοιχεία: όμορφες αναλογίες, αρχιτεκτονική, στυλ και τεχνολογίες.

Η εμφάνιση του κορεατικού supermini είναι πιο σπορτίβ και δυναμική, με έντονες γωνίες, κεκλιμένη οροφή, τονισμένο πίσω τμήμα και χαμηλωμένο αμάξωμα. Το εσωτερικό από την άλλη, έχει αναβαθμιστεί πλήρως, με τις επιφάνειες να καλύπτονται από ανώτερης ποιότητας υλικά, τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων να αντικαθίσταται από ψηφιακό 10,25 ιντσών και την οθόνη αφής να έχει την ίδια διάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στους κινητήρες, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα δούμε τον τρικύλινδρο 1.0 turbo και τον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.2 λίτρου. Τα μοτέρ θα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο πέντε ή έξι σχέσεων, καθώς και το αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Φυσικά δεν θα λείπει η κορυφαία έκδοση i20 N με τον 1.600άρη turbo των 200 ίππων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης