Είναι το πρώτο μοντέλο στον κόσμο που προσφέρεται ως υβριδικό, plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Διακρίνεται για τη μοντέρνα σχεδίαση, τα προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τρία χρόνια που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή αγορά έχει πουλήσει περισσότερες από 60.000 μονάδες. Προκειμένου να τονώσει περαιτέρω την εμπορική του πορεία, η Hyundai προχώρησε στην αναβάθμιση όλων των εκδόσεων τόσο αισθητικά όσο και μηχανικά.

Το Ioniq electric φέρει μεγαλύτερη μπαταρία 38,3kWh που αυξάνει την αυτονομία στα 294 χιλιόμετρα σύμφωνα με το αυστηρότερο πρότυπο WLTP και νέο ενσωματωμένο φορτιστή ισχύος 7,2 kW, ο οποίος μέσω σταθμού 100 kW, μπορεί να φορτίσει την μπαταρία σε ποσοστό 80% σε 54 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκδοση plug-in συνεχίζει να τροφοδοτείται από έναν βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τις μπαταρίες να έχουν πλέον χωρητικότητα 15,6 kWh, αυξάνοντας την ηλεκτρική αυτονομία στα 52 χιλιόμετρα. Τέλος, το Ioniq hybrid φέρει τον 1.6 GDI κινητήρα απόδοσης 105 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 43,5 ίππων, καθώς και μπαταρία 8,9 kWh.

Όλες οι εκδόσεις εξοπλίζονται με το νέο σύστημα υπηρεσιών συνδεσιμότητας «Blue Link», επιτρέποντας στον κάτοχο να διαχειρίζεται από το smartphone ορισμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου. Επίσης, ο εξοπλισμός είναι πλουσιότερος και το εξωτερικό αμάξωμα έχει υποστεί το απαραίτητο facelift. 

Τα Ioniq hybrid και plug-in hybrid θα βρίσκονται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της Hyundai τον Ιούλιο, ενώ η ηλεκτρική εκδοχή αναμένεται να φθάσει τον Σεπτέμβριο.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης