Η σουηδική μάρκα, πρωτοπόρος στις προηγμένες τεχνολογίες, βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην αυτόνομη οδήγηση, κάνοντας τις μετακινήσεις οδηγού και επιβατών πιο ευχάριστες από ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκθεση του Λος Άντζελες, η Volvo παρουσίασε το Concept 26, ένα όχημα που εστιάζει στην αυτόνομη οδήγηση και την εκμετάλλευση του χρόνου κατά τη διάρκεια των καθημερινών μετακινήσεων ή των ταξιδιών. Το όνομα του πρωτότυπου αυτοκινήτου εκφράζει το μέσο χρόνος μετακίνησης από το σπίτι στο γραφείο που, σύμφωνα με διεθνή έρευνα, ανέρχεται σε 26 λεπτά της ώρας.

Σκοπός της Volvo είναι να προσφέρει ελευθερία και δυνατότητα επιλογής στους οδηγούς, ώστε να απολαμβάνουν την οδηγική εμπειρία όποτε το επιθυμούν ή να παραχωρούν τον έλεγχο στο αυτοκίνητο εφόσον θέλουν να ασχοληθούν με κάτι άλλο. Το εντελώς νέο κατοχυρωμένο σχέδιο καθίσματος που αποτελεί τη βάση του Concept 26 λειτουργεί ως ενεργό «λίκνο» για τον οδηγό κατά τη διάρκεια της φάσης μετασχηματισμού του σε κάθε μία από τις τρεις λειτουργίες του: Drive, Create και Relax. Χάρη σε αυτές τις λειτουργίες, το πρωτότυπο δημιουργεί μια νέα καινοτόμο πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης, ικανή να προσαρμόζεται σε καινούργιες ανάγκες και τεχνολογίες που θα εμφανίζονται μελλοντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ο χρήστης επιθυμεί να αναθέσει την οδήγηση στο αυτοκίνητο, το τιμόνι υποχωρεί, το κάθισμα ανακλίνεται και μια μεγάλη οθόνη εμφανίζεται από το ταμπλό, επιτρέποντας στον οδηγό να απολαύσει το χρόνο του στο αυτοκίνητο όπως εκείνος θέλει. Το Concept 26 υιοθετεί την ανάγκη για ριζική αλλαγή στη βασική σχεδίαση του εσωτερικού των αυτοκινήτων και προσφέρει ένα χώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες οδηγού και συνεπιβάτη.

Επίσης, εγκαινιάζει ένα νέο παράδειγμα για τις δυνατότητες που παρέχει το αυτοκίνητο – από την ψυχαγωγία έως την πρόβλεψη για τη συντήρησή του και όχι μόνο, χρησιμοποιώντας τεχνολογία που είναι πλέον κανονικά ενταγμένη στις καθημερινές μας ζωές.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης