Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μετά το Audi Q8 TFSI e quattro, ο όμιλος Volkswagen παρουσίασε την αντίστοιχη επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του Touareg, ανακοινώνοντας παράλληλα και τις τιμές στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Touareg θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την eHybrid και την R. Αμφότερες, τροφοδοτούνται από τον V6 τρίλιτρο κινητήρα, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία χωρητικότητας 17,9 kWh.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση του eHybrid το υβριδικό σύνολο αποδίδει 381 ίππους και στην R πάνω από 460 ίππους. Παρά την υψηλή ισχύ, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 2,6 και 2,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, αντίστοιχα. Επίσης, χάρη στον ηλεκτροκινητήρα μπορούν να κινηθούν αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 50 χιλιόμετρα.

Οι τιμές στη χώρα παραγωγής ξεκινούν από 72.378€ για το Touareg eHybrid και από 84.660€ για το Touareg R. Στην Ελλάδα αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Στον στάνταρ εξοπλισμό του μεγάλου premium SUV περιλαμβάνονται όλα τα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, οι ψηφιακές οθόνες, η πανοραμική οροφή και τα πρωτοποριακά φώτα IQ.LED.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης