Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μία εφαρμογή στο smartphone είναι αρκετή για ελέγξεις το πολυτελές SUV από απόσταση και να το ξεπαρκάρεις χωρίς να βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Touareg είναι το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που φέρει στον εξοπλισμό του το πρωτοποριακό σύστημα απομακρυσμένης στάθμευσης, κάνοντας τη ζωή των οδηγών πιο άνετη.

Λειτουργεί μέσω της τεχνολογίας «Park Assist», 12 προηγμένων αισθητήρων και τεσσάρων καμερών. Στην περίπτωση στάθμευσης, ο οδηγός το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει το κουμπί «P Auto». Μόλις ενεργοποιηθεί η λειτουργία, εντοπίζει αυτόματα τον κατάλληλο χώρο στάθμευσης και το όχημα ενημερώνει τον οδηγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός πατά τον διακόπτη «Drive» που βρίσκεται κάτω από τον μοχλό ταχυτήτων και το Touareg εκτελεί μόνο του τις μανούβρες.

Όταν ο χρήστης βρίσκεται έξω από το όχημα και επιθυμεί να αποχωρήσει από το πάρκινγκ, μπορεί να δώσει εντολή από το smartphone μέσω της εφαρμογής «VW Remote Park Assist Plus», πατώντας αρχικά το Start/Engine/Stop και στη συνέχεια την ένδειξη «Drive».

Το αυτοκίνητο ξεπαρκάρει αυτόματα με απόλυτη ασφάλεια. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρέπει να έχει συνέχεια το δάχτυλό του πάνω στην ένδειξη «Drive». Σε περίπτωση που σηκώσει το δάχτυλο, η διαδικασία διακόπτεται αυτόματα.

Το κινητό τηλέφωνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά το παρκάρισμα.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης