Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια, η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ID.4 θα κατασκευάζεται σε πέντε εργοστάσια της εταιρείας σε τρεις ηπείρους. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο μοντέλο, κάτι που σημαίνει ότι θα λανσαριστεί με τις ίδιες προδιαγραφές σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Η γερμανική εταιρεία το χαρακτηρίζει ως ένα δυναμικό all-rounder, ένα διασκεδαστικό αυτοκίνητο με υψηλά επίπεδα άνεσης, δυναμική οδική συμπεριφορά, μεγάλη αυτονομία και δυνατότητα ταχείας φόρτισης.

Μπορεί να καλύψει έως 520 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP. H μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh αναπληρώνει ενέργεια για 320 χλμ. σε 30 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή ισχύος 125 kW, ενώ φυσικά θα προσφέρεται και το κατάλληλο wallbox για φόρτιση στο σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χώροι στο εσωτερικό είναι εντυπωσιακοί, φιλοξενώντας με άνεση τέσσερις ενήλικες επιβάτες. Ο όγκος του πορτμπαγκάζ είναι στα 543 λίτρα με τα καθίσματα σε όρθια θέση. Η κεντρική οθόνη δίνει την εντύπωση ότι αιωρείται πάνω από το ταμπλό, μπροστά από τον οδηγό έχει τοποθετηθεί ψηφιακός πίνακας οργάνων και οι διακόπτες στο τιμόνι είναι διεπαφής.

Η προαιρετική πανοραμική οροφή παρέχει απεριόριστη θέα, με τον εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό να αποτελείται από 30 αποχρώσεις. Η χαρακτηριστική φωτεινή λωρίδα ID. Light κάτω από το παρμπρίζ αλλάζει εφέ ανάλογα την κίνηση και τις λειτουργίες του οχήματος, αναβοσβήνει σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και επισημαίνει πληροφορίες για το σύστημα πλοήγησης και τις τεχνολογίες υποβοήθησης.

Αναλυτικές πληροφορίες για το ID.4 θα δοθούν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας διαδικτυακής πρεμιέρας του EV αυτοκινήτου.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης