Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδόσεις της νέας γενιάς του Golf, που διακρίνονται για την περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου, τις ελάχιστες εκπομπές ρύπων, τις προηγμένες τεχνολογίες και την υψηλή ισχύ, λάνσαρε στη χώρα μας η Kosmocar-Volkswagen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τα Golf GTE 1.4 eHybrid και Golf 1.4 eHybrid. Αμφότερα, φέρουν τον τετρακύλινδρο TSI κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1.395 κ.εκ., ο οποίος συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και αυτόματο κιβώτιο DSG 6 σχέσεων.

Στην πρώτη περίπτωση, το υβριδικό σύνολο αποδίδει 245 ίππους και στη δεύτερη 204 ίππους.

Το GTE eHybrid επιταχύνει στα 0-100 σε 6,7 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 225 χλμ./ώρα, ενώ το απλό eHybrid καλύπτει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 7,4΄΄ και η βελόνα του κοντέρ τερματίζει στα 220 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 64 και 71 χιλιόμετρα αντίστοιχα, με τη κατανάλωση καυσίμου να διαμορφώνεται στα 0,9 λτ./100 χλμ, και 1,1 λτ./100 χλμ., αντίστοιχα. Όσο για τις εκπομπές CO2 είναι στα 26 Plug-in hybrid τεχνολογίακαι 21 γρ./χλμ. αντίστοιχα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.

Οι δύο επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, έχουν 75% μειωμένο τέλος ταξινόμησης και μηδενική φορολογική επιβάρυνση για τον εταιρικό χρήστη. Όσο τις τιμές λιανικής, στο Golf GTE eHybrid ξεκινούν από 43.450€ και στο Golf eHybrid από 41.000€.

Η υποδοχή φόρτισης βρίσκεται στο εμπρός αριστερό φτερό

Πλήρως ψηφιακό το εσωτερικό με επιπλέον λειτουργίες για ηλεκτρική και υβριδική λειτουργία

Καμία από τις δύο εκδόσεις δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας

 

Διαβάστε επίσης:

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα και πόσο στη Γερμανία το νέο VW Golf GTI;

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το VW Golf R;

Το πιο ευρύχωρο και ικανό VW Golf

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης