Η αμερικανική εταιρεία πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που μπορεί να ξεπεράσει σε πραγματικές συνθήκες τα 400 μίλια κίνησης με μια φόρτιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η έκδοση Long Range Plus του Model S έχει αυτονομία 402 μιλίων, δηλαδή 647 χιλιομέτρων. Την εκπληκτική αυτή επίδοση πιστοποίησε και η αμερικανική αρχή «Environmental Protection Agancy (EPA)», δίνοντας στην Tesla τον άτυπο τίτλο του κορυφαίου κατασκευαστή οχημάτων τεχνολογίας EV.

Για να επιτύχουν την εκπληκτική αυτή αυτονομία, οι μηχανικοί και σχεδιαστές της μάρκας προχώρησαν σε βελτιώσεις τόσο στην μπαταρία, όσο και στο κιβώτιο ταχυτήτων και στους ηλεκτροκινητήρες. Επιπλέον, τοποθέτησαν ελαστικά χαμηλής τριβής, ελαφρύτερες ζάντες, νέα πιο ελαφριά καθίσματα και αποδοτικότερα εξαρτήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ιστορία, να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με την EPA, τα Νο2 και Νο3 σε ό,τι αφορά στην αυτονομία ηλεκτροκίνητα μοντέλα ανήκουν επίσης στην Tesla, με το Model X να εμφανίζει 565 χλμ. και το Model 3 Long Range 531 χλμ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης