Συνολικά 489 ίπποι και 600 Nm ροπής. 0-100 σε 3,6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα. Το Arteon της VW Αυστραλίας είναι το ταχύτερο παγκοσμίως και το πιο απολαυστικό.

Το εντυπωσιακό αυτό όχημα δημιουργήθηκε από μία ομάδα μαθητευομένων μηχανικών της Volkswagen στην Αυστραλία. Ονομάζεται ART3on και τα χρώματα στο εξωτερικό αμάξωμα ανέλαβε ο καλλιτέχνης Simon Murray.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, το πρωτότυπο έχει αναβαθμιστεί πλήρως, με τη δύναμη του δίλιτρου TSI κινητήρα να εκτοξεύεται από τους 250 ίππους στους 489 και τη ροπή από τα 350 Nm στα 600. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός βελτιωμένου αυτόματου κιβωτίου DSG.

Πλήρως αναβαθμισμένη είναι η καμπίνα, καθώς και όλα τα μηχανικά μέρη. Οι νεαροί έβαλαν ανάρτηση της Bilstein με νέα αμορτισέρ, αγωνιστικά καθίσματα με ζώνες τεσσάρων σημείων, κλωβό ασφαλείας, σπορ σύστημα εξάτμισης, κεραμικά φρένα και πολλά ακόμη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ART3on θα συμμετάσχει στο «World Time Attack Challenge» στην πίστα Motorsport Park του Σύδνεϋ, με οδηγό τον Renato Loberto.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης